A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A gyógyító fény

Ha szavazni kellene, hogy melyik az év legbarátságtalanabb hónapja, a november után sokan a februárra voksolnának. Februárra a legtöbb embernek elege van a télből, a sötétségből, a borult, nedves, hideg időből. Testünk, lelkünk a tavasz után vágyakozik.

Fotó: Shutterstock.com

Ennek a tél végi állapotnak, ingerlékenységnek, fáradtságnak, energiahiánynak oka lehet a vitaminhiány, a hideg, a szél, mely bőrünket tönkreteszi. Legfőbb oka mégsem ez.

Több fényt!

A vitaminokat tudjuk pótolni, bőrünk ápolására is remek készítmények kaphatók. De vajon gondolkodtunk-e már azon, hogy télen a legjobban a fény hiányzik? Gondolkodtunk-e már azon, hogy éppen úgy, mint a vitaminokat, a fényt is pótolnunk kell? A fény életfunkcióink alapvető szabályozója. A retinán keresztül jut szervezetünkbe. Már, ha van belőle elég. Befolyásolja a testhőmérsékletet, a hormonszintet.

A fényhiány okolható belső, biológiai óránk felborulásáért, és azért, hogy a téli időszakban csökken a melatonin és szerotonin hormonok termelődése, márpedig ezek a kedélyállapotért és a helyes alvási ciklus kialakításáét felelősek.

Egyes tanulmányok szerint összefüggés fedezhető fel az alacsony D-vitamin-szint és a rosszkedv között. Márpedig a D-vitamin szintén napfény hatására termelődik a szervezetünkben. Nem véletlen, hogy a téli depresszió gyakoribb azokban az országokban, ahol rövidebbek a nappalok.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 2. számának 40. oldalán!)

Címkék: színterápia, bőrbetegségek, sensolite fényágy, polarizált fény, fényterápia

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!