A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A Barokk Varázsa Győrben

A barokk esküvő a rendezvény kiemelkedő látványossága.

Fotó: A barokk varázsa, Győr

Augusztus 8-án, pénteken már egész Győr barokk lázban ég majd. Tehetünk még egy börtöntúrát a Lőcsei fehér asszony nyomában, valamint Domenico Menini és a Straviarte Phora Quartett előadásában meghallgathatjuk a menyasszonynak adott szerelmi szerenádot is.

Hiszen a programok csúcspontja a híres Barokk Esküvő, amely egy életre szóló élményt jelent annak az ifjú párnak, amelyet Győr városa több száz jelentkező közül választ ki, hogy eredeti barokk házasságkötési ceremónia szerint keljenek egybe. A ceremónia díszlete Győr csodálatos barokk belvárosa, násznépe pedig több száz barokk jelmezes győri polgár.

Szombaton a város apraja-nagyja az esti házasságkötésre készül, ami a híres barokk esküvői felvonulással indul. A felvonuláson az ifjú párt nemcsak a násznép és az udvarhölgyek kísérik, hanem több száz barokk jelmezbe öltözött győri lakos: lovas hintók, trombitások, táncosok, zenészek, pantomimesek, komédiások – mindenki kiveszi a részét a ceremóniából.

A barokk felvonuláson megelevenednek az ókori erények: a Mértékletesség, az Igazságosság, a Becsületesség, az Erő, de az ifjú párnak szüksége van a szerencsére is, így Fortuna sem hiányozhat a sorból. Az esküvő forgatókönyve egy 17. századi magyar főúri esküvő korabeli leírása alapján készült: az egykori házassági szerződés, a móringlevél felolvasása után a menyasszony fejéről a vőfély karddal veszi le a virágkoszorút, majd az esketés után fáklyás táncosok köszöntik az ifjú párt.

Különleges programnak ígérkezik a barokk disco, a barokk performance, a bolond esküvő, az Esterházy-palota erkélyén a toronyzene, a csalfa barokk szerelmi barangolás, a tüzes hastánc-show, a Magyar Reneszánsz Együttes koncertje, az Experidance előadása a Széchenyi téren és a PR-Evolution Dance Company Barokk intimitás című produkciója az Apátúr-ház udvarán. A rendezvénysorozaton óramese, barokk táncház, kézműves vásárok, pantomimesek, táncosok, fegyveres színi játék, lövészbemutató, koncertek, vásári komédiák, színházi előadások, gyerekprogramok is szórakoztatják az érdeklődőket.

Minden barokk-kedvelőt vár Győr, augusztus 8–9–10-én!

Címkék: jelmez, felvonulás, násznép, barokk varázs, győr, barokk esküvő, korabeli esküvő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!