A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

9 tipp a magabiztosságért

Kutatások szerint közel kilencven százalékunkat életünk során többször is meglegyint az önbizalomhiány. Jó hír, hogy az önértékelés ugyanúgy erősíthető, fejleszthető, mint testünk izmai vagy épp a nyelvtudásunk. Jöjjön néhány tipp, amely hasznos lehet, ha épp megingunk önmagunkban.

Fotó: Thinkstock

1.      Ünnepeljünk! Akár egy finom vacsorát, amit a gyerek születésnapjára főztünk, vagy egy sikeres vizsgát – bármit. Az ünnep akkor kezdődik, amikor először gondolunk rá. Szárnyakat adhat, ha átéljük, hogy mennyire tőlünk függ az ünnep sikere.

2.      Olvassunk! Mikor beleéljünk magunkat egy-egy izgalmas történetbe, akkor szabadjára engedjük a fantáziánkat, és bármilyen tulajdonságunkat kiélvezhetjük, utána akár át is helyezve azt a való életünkbe.

3.      Tanuljunk! Bármilyen tanfolyam megfelel erre a célra, ami új nézőpontokat ad, ami gazdagít, hiszen minél nagyobb a tudásunk, annál többnek érezhetjük magunkat.

4.      Számoljunk le az összehasonlítgatással! Mindig találhatunk olyan területet, ahol másokhoz képest kevésbé sikeresek vagyunk, de zsákutca ilyesmivel foglalkozni. Csak a korábbi énünkhöz hasonlítsuk magunkat!

5.      Keressünk érdekes embereket, élményeket! Mindig figyeljünk azokra, akikkel beszélgetünk, mert az érdeklődő ember maga is érdeklődést ébreszt.

6.      Esténként, elalvás előtt összegezzük az elmúlt napot, gondoljuk át, mit oldottunk meg sikerrel, mi az, amiért aznap büszkék lehetünk magunkra. Ezekkel a gondolatokkal zárjuk a napot!

7.      Leltározzuk azokat az értékes tulajdonságainkat, amelyekből önbizalmat meríthetünk!

8.      Folyamatosan figyeljük, hogy mire fókuszálunk! Ha mindig a gyengeségeinkre koncentrálunk, egyre kishitűbbek leszünk.

9.      Figyeljünk a külsőnkre! Az ápoltság és az igényesség nem pénz kérdése. Mindig úgy induljunk útnak, mintha egy fontos találkozó állna előttünk.
(a szerző életvezetési tréner)

Címkék: tippek, magabiztosság, önbizalomhiány

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!