A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Zimankós csillogás

A télről a hó, a dér sejtelmes fehérsége, a jég csillogása jut az eszünkbe. És ha még nincs is itt a karácsony, akkor is ott ragyog az ünnep fénye a szemünkben.

Fotó: Shutterstock.com

A visszafogott, mégis mutatós téli smink a metálos csillogástól lesz sejtelmes, emelkedett. Ezt a ragyogást nem csak a hideg, de az arannyal kevert, meleg árnyalatok is előhívhatják. Az alapszabály tehát a télre, hogy legyen a sminkpalettánkon valami, ami csillog. Akár a szemhéj színezője, akár az alapozó, akár a rúzs.

Kell egy kis csillogás

Egy kis ünnepélyesség sosem árt. Ha csillámokat helyezünk el a szempillák vonalában, máris extrává tehetjük a sminkünket. A tél jeges fényeiben előkelővé válik a megjelenésünk, ha valami egy picit szikrázik az arcunkon. Hogy a csillogás ne tűnjön vásárinak, mindenképp használjunk matt alapozót és visszafogott színű rúzst. Az erős rúzs várhat az ünnepekig.

Így védd a bőröd!

Persze, a gyönyörű téli smink alapja is a hidratált, ápolt arcbőr. Csak a hamvas, puha bőrön mutat szépen a hideg fényekkel csillogó arcfestésünk. Ehhez fényvédőt tartalmazó hidratálókrémet vagy színezett hidratólót célszerű használni. Erre jöhet egy finoman élénk pirosító, például a rózsa árnyalataiban, mintha a hidegtől pirult volna ki a bőrünk.

Az ajkakra érdemes megint színezett hidratálót vagy színezett ajakápolót használni, mert a téli hidegben nagyon hamar kicserepesedik a szánk. A szempillákra vízálló spirált használjunk.

Fotó: Shutterstock.com

Mindent a szemnek

A szem hangsúlyozásánál a szemhéjtus újra nélkülözhetetlen, de az árnyalt, füstös satírozás is reneszánszát éli. A kontúrvonal hosszan elnyúlhat a szemek mellett, és a fekete-szürke árnyalatok még hangsúlyosabbá tehetik a tekintetet. Az ünnepek nem múlhatnak el az arany ragyogása nélkül. A lényeg, hogy ne essünk túlzásba, a kevesebb több. Akár arany, akár metál, finoman bánjunk az ecsettel.

A ragyogás inkább csak a szemhéj középső részében jelenjen meg, egybemosódva egy füstösebb sminkkel.

Femme fatale ajkak

Az idei rúzsok a finom, bársonyos árnyalatokkal játszanak. Kerüljük a mélyvörös vagy rikító piros színeket. Szájkontúrceruzát mindenképpen használjunk, mert egy kevésbé erős rúzs igazán csak akkor érvényesül, ha megadjuk hozzá a megfelelő kontúrt. A rúzs ki is hagyható, ha színezett ajakfényt használunk.

Fotó: Shutterstock.com

Tipp: Az alapozó színe egyezzen meg a bőr színével – ezt az állkapocs és a nyak találkozásánál, a fül előtti területen érdemes tesztelni. Gyakran előfordul, hogy az arc kicsit sötétebb színű, mint a nyak, hiszen az arcunkat jobban éri a nap. Ebben az esetben a nyak színe a mérvadó.

Tipp: A szemhéjpúder színe bármely, a színpalettánkon szereplő árnyalat lehet. Érdemes azonban figyelembe venni a szem formáját és elhelyezkedését is, amikor színt választunk. A mélyen ülő, kicsi szemeknél pl. ne használjunk túl sötét színeket, a kifejezetten domború, nagy szemeknél viszont a nagyon világos színek lehetnek előnytelenek.

Tipp: A szem és a száj egyszerre ne legyen hangsúlyos, ha a szemünket jobban kiemeljük, akkor a száj sminkje legyen visszafogott, és fordítva.

Tipp: Az idei tél sminkparancsa, hogy ne feledkezz meg a körmeidről. A bordó és a barna miden árnyalata, valamint a jégkirálynő színei (metálrózsa, krémszín, ezüst és levendula) mind-mind megcsillanhat a körmünkön.

Tipp: Nemcsak az arc színezése, de a frizura téliesítése is fontos. A jégcsapokra hasonlító, lecsüngő tincsek, a fényes kontyok teszik kompletté a toalettünket.

Tipp: Ha már zúzmara, jöhetnek a szőrmék, persze nem kötelező valódi állatprémet használni. Az arcbőrünkhöz és a hajunkhoz illő színben választhatunk bundát, kucsmát, prémet, melyek kiemelik a hókirálynőt idéző sminkünket.

Fotó: Shutterstock.com

Címkék: téli arcfestés, metál és arany színek az arcon, hidratálás télen

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!