A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Vitaminokra éhes a hajunk, a körmünk és a bőrünk

Szép a nyár, nem kérdés, de a hajunk, a bőrünk és a körmünk nem viseli jól a száraz, meleg időjárást. Az sem túl kedvező, ha túlzásba visszük a napozást, de D-vitaminra szükségünk van. Nézzük, mit tehetünk!

Fotó: Shutterstock.com

Hiába eszünk egészségesen, negyven felett sok vitamin és nyomelem hiányzik már a szervezetünkből, nem árt pótolni tablettákban. A vitaminhiány jeleit csak kevesen ismerik fel a bőrükön, hajukon, körmükön. Pedig ha nem kapunk észbe, komolyabb károsodást is elszenvedhet a szervezetünk.

Fontos odafigyelni például a bőr szárazságára, a viszketésére, vagy a körmökön megjelenő fehér foltokra, pöttyökre. A hajhullást se okvetlenül a tengervíz okozza, sokkal inkább a megfelelő vitaminok, nyomelemek hiánya. 

Vitaminért sír a bőrünk

Biztos, hogy nem eszünk elég C-vitamint, ha apró foltok, bevérzések jelennek meg a bőrünkön. A C-vitamin hiányában ugyanis sérülékennyé válnak az érfalak. A kevés folyadék és az A- és D-vitamin hiánya is okozhatja a bőr kiszáradását.

Nemcsak a melegtől, de a túl gyakori pancsolástól, kozmetikai szerektől, a túl kemény víztől is válhat érdessé, viszketőssé a testünk. Van rá mód, hogy gyorsan helyrehozzuk a hibákat, de nem elég csak egyszer-egyszer foglalkozni a problémával.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 8. számának 16. oldalán!)

Címkék: vitaminpótlás a bőrnek nyári melegben, haj fényességét visszaadó pakolás, köröm feltöltése vitaminnal

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!