A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Versenyben a díjra jelöltek 2.

A Richter Aranyanyu Díjat olyan nőknek ítélik oda, akik nap mint nap csendben végzik a dolgukat, miközben igazi hőstetteket hajtanak végre. Mindhárom kategóriában egy közönség-, és egy zsűri által választott díjazott kapja az Aranyanyu szobrot és a vele járó pénzjutalmat.

Fotó: Richter G. Rt.

Idén hét szobor talál gazdára, ugyanis a Ridikül Magazin különdíjat ajánlott fel. A múlt heti lapszámunkban 6 döntősről már olvashattak, most a másik hat jelöltet mutatjuk be.

 

Pedagógusok:

Egerszegi Sándorné

Egerszegi Sándorné
Fotó: Richter G. Rt.

Ica sérült emberekkel dolgozik nap mint nap, a Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthonban. Fejlesztő pedagógusként segíti, támogatja, beragyogja gondozottjainak az életét. Magyarországon úttörő módon kezdte meg egy jelnyelvi kórus létrehozását, azokat a siketnémákat tanítva meg a szemükkel „hallani” és kézjelekkel énekelni, akik nem hallják a zenét. A jelnyelvi „énekléssel” sok-sok fellépésen sikerült már könnyeket csalni épek és sérültek szemébe. Ica néni nagyon nagy empátiával és odaadással végzi a munkáját, igazi pótanyukája az otthon lakóinak. A saját szabadidejét is feláldozva versenyekre készíti fel őket, elkíséri tanítványait a megmérettetésekre, és a háttérben szorít azoknak, akiknek ő az egyetlen szurkolójuk. Tele van energiával, tervekkel, célokkal, feladatokkal: fáradhatatlan. Szereti a gondozottakat.

Dr. Molnár Mihályné Kishonti Ilona

Dr. Molnár Mihályné Kishonti Ilona
Fotó: Richter G. Rt.

Ilona kezdetben óvónőként, majd huszonhárom évig gyógypedagógusként dolgozott. Öt évig volt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthonának igazgatója Orosházán. 2006 óta Komárom-Esztergom megye legnagyobb egészségügyi intézményének, a Szent Borbála Kórháznak a dolgozója mint szociális munkás. Országosan is úttörője, és jelenleg is helyi vezetője a kórházi önkéntesség mozgalomnak, amelyet munkáján kívül jelenleg is vezet. Témájáról több tudományos konferencián számolt már be. Önkéntesei szívesen jönnek a kórházba, segítik a munkáját, csapatépítő tréningeken vesznek részt.

 

Egészségügyi dolgozók

Schuster Barbara

Schuster Barbara
Fotó: Richter G. Rt.

Barbara a saját gerincműtéte után határozta el, hogy olyan gyerekekkel szeretne foglalkozni, akik gerincferdüléssel küzdenek. Ma már a Vertebra Alapítvány koordinátoraként több száz fős közösség életét szervezi. A leginkább lányokat érintő, korzettviselésre kényszerítő betegség elsősorban lelkileg okoz nagy terhet a családoknak. Barbara olyan csapatot épített az azonos nehézséget megélő gyerekekből, akik egymást segítik át a nehéz időszakon. Fantasztikus táborokat, játékos sportvetélkedőket szervez nekik, és fáradhatatlanul válaszol újra és újra ugyanazokra a kérdésekre. Barbara szerint a gyógyulás mellett a legfontosabb cél, hogy a kamaszok megtanulják elfogadni, és teljesnek látni önmagukat, s felismerjék, hogy a fűzőviselés életük legnagyobb önismereti kalandjához és sok-sok igaz baráthoz vezette őket.

Zádor Attiláné

Zádor Attiláné
Fotó: Richter G. Rt.

Éva a debreceni Kenézy Gyula Kórház tüdőgondozójában asszisztens, életét önkéntes munkák sora szegélyezi. Munkahelyén hírújságot szervez, hogy az érkező betegek ne unatkozzanak, az iskolai egészségnapon elsősegély-tanfolyamot tart a tanulóknak. Amikor megtudta, hogy az iskolába járó egyik kislány szívműtéten esett át, jótékonysági bált szervezett, hogy a befolyt összeggel támogassa a kislányt és az őt egyedül nevelő édesanyját. A tüdőosztály, ahol dolgozik, sok beteget lát el, s mivel az ápoltak a kemoterápiát sokszor a folyosón kapták meg, Éva lelkesedésének köszönhetően létrehoztak egy csendes kis szobát az osztályon. A rengeteg önkéntes munkát mindig alázattal és észrevétlenül végzi: jelölője, aki a kislánya, szeretné megmutatni a világnak, milyen nagyszerű ember az anyukája.

 

Orvosnők

Dr. Csoma Zsanett

Dr. Csoma Zsanett
Fotó: Richter G. Rt.

Zsanett Szegeden bőrgyógyászként tudományos kutatásokat vezet, adjunktusként a klinikán dolgozik, nemzetközi konferenciákat tart, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi elnöke, miközben három gyermek édesanyjaként is helytáll. Hivatása iránti elköteleződésében a gyerekek szeretete éppúgy szerepet játszott, mint a gyermekbőrgyógyászatban rejlő izgalmas kutatási lehetőségek. A koraszülöttek bőrápolása világviszonylatban is új területnek számít, a Magyar Perinatológiai Társaság felkérésére Zsanett és csapata készítették el a koraszülöttek bőrápolási és sebkezelési protokollját. Hét közben, hétvégén, napközben és esténként, ünnepnapokon is bármikor rendelkezésre áll, amennyiben egy pici baba bőrgyógyászati problémáját kell megoldani.

Dr. H. Nagy Katalin

Dr. H. Nagy Katalin
Fotó: Richter G. Rt.

Sajnos megesik, hogy egyszer csak az intenzív osztályon találja magát a szülő a gyermekével, és a diagnózis – 1-es típusú diabétesz – hallatán összedőlni látszik a világ. Kati doktor néni kendőzés nélkül közli a fájó tényeket, közben az anyuka, Edit néni segítségével, remegő kézzel beadja az első inzulint. Ági néni az elképzelt ebéd szénhidrátszámításait tanítja meg, majd elhagyva az intenzív osztályt, Mónika néni segítségével mérnek, szúrnak, esznek-isznak a gyerekek, s csendesen elhiszik, hogy még jól is fogják érezni magukat. Kati doktor néni pedig, bárhol legyen is, kapja a telefonos jelentéseket, s ott terem, ha kell, hogy elűzze a fel-felbukkanó pánikot. Bármilyen élethelyzet adódik, a Hétpettyes Angyalok Kati doktor néni vezetésével ott állnak a család mellett.

Címkék: ridikül magazin különdíj, richter aranyanyu-díj, egészségügyi dolgozók, pedagógus, orvosnők, jelölés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!