A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Véletlenül sem véletlen!

Aki tudatosan él, az nyitott a jelekre. A tudatosság nem azt jelenti, hogy mindig mindent alaposan átrágok, elemzek, összevetek, és jó döntéseket hozok, hanem épp az ellenkezőjét: hagyom, hogy a jobb agyféltekém, mely szimbólumokban gondolkodik, és a tudatalattimmal is kapcsolatban van, szárnyalhasson.

Fotó: Shutterstock.com

Aki pszichológiai értelemben tudatosan él, az ráhangolódik a megérzéseire, nem zárja ki a természetfeletti lehetőségét, és bármit lehetségesnek tart, amit lát, hall, érzékel még akkor is, ha az a ’józan észnek’ ellentmond. Mert kicsoda az ember, hogy bármire is kijelenthesse, ez van, az pedig nincs?

Együtt rezdülsz velem

C. G. Jung pszichiáter így vélekedett a fura véletlenek kísérteties egybeeséséről: A mások által hagyományosan leírt három jelenségen túl (ezek: idő, tér, okság) létezik egy negyedik, ez a szinkronicitás. Szinkron jelenségekről akkor beszélünk, ha valamilyen külső esemény és egy belső esemény véletlen módon egybeesik, egy időben jelenik meg.

Erre példa: meghal egy ember, és megáll az óra a halottasszobában. Ezek a jelenségek vonatkozhatnak életre, halálra, születésre, szerelemre… Akkor tapasztal az ember szinkronicitást, amikor szoros kötődés alakul ki vagy szűnik meg közte és egy másik ember között. Például: szerelmesek egy időben ugyanazt álmodják.  

Kapcsolódunk egymáshoz

A szinkronicitás szótári definíciója pszichológiai értelemben eredetileg egymással kapcsolatban nem álló események előfordulása és a meggyőződés, hogy ez az együttes előfordulás nem puszta véletlen. Egyszerűen fogalmazva: a szinkronicitás egy rejtélyes esemény, amikor két vagy több dolog történik egyszerre, egymással összefüggésben, bár normál esetben ez lehetetlennek tűnne.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 9. számának 44. oldalán!)

Címkék: szinkronicitás, c. g. jung, szinkronjelenségek, rezdülés egymással, azonos álmok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!