A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Veled és nélküled

Vannak a szinglik, és vannak a minglik. Csakhogy a mingliség nem egy átmeneti állapot az egyedüllét és az együttélés között, hanem tudatos, választott életforma, ahol a szabadság és önállóság olykor kibővül egy társ melengető jelenlétével.

Fotó: Shutterstock.com

Sokféle formája létezhet egy párkapcsolatnak, nincs legjobb vagy legrosszabb. Hogy mi legyen ez a forma, meghatározza a pár életkora, életmódja, munkája, lelki és testi igényei. Azokat nevezzük minglinek, akik nem csak átmenetileg élik külön, de mégis együtt valakivel az életüket, hanem tudatosan és eltökélten ezt az életformát választották.

Csak kötődni ne kelljen

De vajon mi az oka annak, ha valakik – bár szeretik egymást –, mégsem akarnak minden percet együtt tölteni? Nem akarnak együtt ébredni, együtt feküdni, közös bútorokat választani még akkor sem, ha ez anyagilag is kedvezőbb lenne számukra. Inkább megőriznek egy darabkát a független életükből, pedig ez így drágább, ridegebb, kényelmetlenebb.

A függetlenség feladásától általában azok az emberek tartanak, akiknek rossz tapasztalataik voltak ezen a téren. Sokszor a túlzottan kontrolláló, ellenőrző szülő a ludas ebben, aki mellett a gyerek azt élte meg, hogy az együttélés a szabadsága elvesztésével fenyegeti.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 9. számának 54. oldalán!)

Címkék: mingli éleltforma, együttélés két lakásban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!