A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Varázslatos színeket hoz a tavasz

A kikelet élénk, üde színeitől jókedvűek leszünk. A nap aranya, az élénkkék égbolt, a fák rikító zöldje, a virágok szivárványkavalkádja... Ha picit jobban figyelünk befelé, érezni fogjuk azt is, ahogy a szívünk megtelik örömmel, oktalan boldogsággal. Valami olyasmivel, hogy lesz, ami lesz, élni akkor is csodálatos.

Fotó: Shutterstock.com

A színek a tudatalattinkra ható üzenetet közvetítenek, és megmagyarázhatatlan, mély érzelmeket keltenek bennünk. Még akkor is így van ez, ha azt hisszük, nem is látunk bizonyos színeket. Ki tudja például, milyen színű a szomszéd néni, ha mérges, vagy hogy hányféle árnyalata van a kéknek az égen? Mindannyian tudjuk, csak épp nem tudunk róla, hogy tudjuk.

A lélek színe

Az aura ragyogó színeket von körénk, a testünket körülvevő és átszövő energiamező, melyet bizonyos emberek látni képesek, de úgy tartják, hogy kis gyakorlással bárki megtanulhatja az auralátás módját. Aurája mindennek és mindenkinek van, a földigilisztának éppúgy, mint egy fának vagy kőnek.

Az ember aurájának alapszíne az eredendő lélek karakterét mutatja, az alapszínbe vegyülő kis színfelvillanások pedig a jelenlegi érzelmi állapotot, vágyakat jelzik. A homályos, sötét foltok bizonyos szervek körül utalhatnak annak alacsony energiaellátására, ami az egészséges állapot megbomlását eredményezheti. Ha nem is vagyunk tudatában, harmadik szemünk akkor is érzékeli ezeket a színeket és a jelentésüket, és megfejti az információt, amelyet a színek kódolnak.

Az aura titka

Akár látunk aurát, akár nem, egy kis elcsendesedéssel magunk is rájöhetünk, mi az energiamezőnk alapszíne. Ha a színskálát meditatív állapotban nézegetjük, megfigyelhetjük, melyik szín vonz a leginkább. Ez nem feltétlenül az a szín, amelyet szívesen viselünk magunkon blúzként, vagy amilyen az autónk színe – bár az is előfordulhat –, mert ezt a színt a tudatalattink választja ki, és nagy eséllyel megegyezik az auránk alapszínével, amely az eredendő lényünk fénye.

Abban a kérdésben, hogy az auraszínek jelentéssel bírnak, persze, megoszlanak a vélemények még az aurakutatók körében is, de például az aura soma tudománya épp a tudat alatt kiválasztott színből kevert olajos-vizes eleggyel képes gyógyítani a lelket, amely aztán a test tüneteit is meggyógyítja.

Fotó: Shutterstock.com

Vissza önmagunkhoz

Hogy megtudjuk, lelkünket melyik szín vonzza a leginkább, lazuljunk el, teremtsünk magunk körül nyugodt körülményeket, aztán engedjük, hogy szemünk elidőzzön a színskálán, melyen az alapszínek és azok tiszta keverékei láthatók.

A szín, amelyet kiválasztunk, eredendő természetünket tükrözi majd, azt, amellyel születésünkkor rendelkeztünk, és amelyet nem „firkált” össze a sok elvárás, minta, tapasztalat, na és a vágyaink, melyeket időközben magunkra szedtünk. A spirituálisan fejlett emberek ehhez a tiszta, szerető és igaz állapotukhoz találtak vissza az útjuk során, és voltaképpen mindannyiunknak ez a visszatalálás kellene, hogy az életcélja legyen.

Így láthatunk aurát

A szobában legyen félhomály. Állítsuk egy fehér, üres fal elé, akinek az auráját szeretnénk megvizsgálni, és lépjünk tőle két méterrel hátrébb.

  • Erőlködés nélkül fókuszáljunk az illető homlokára (a homlok csakrára).
  • Minél inkább fárad a szemünk, annál jobban feltárul periferikus látásunk előtt az illető környezete. Ne kapjuk oda a szemünket, fixáljuk továbbra is a homlokcsakrát, de közben próbáljuk megfigyelni a körötte és felette lévő színeket és fényeket.
  • Ha úgy látjuk, hogy az illető körül a tér fehérebb és fényesebb, mint távolabb, akkor megláttuk az auráját. A szín meglátásához további gyakorlás szükséges.
  • Ha a gyakorlás közben hirtelen lehunyjuk a szemünket, belső szemhéjunkon továbbra is látni fogjuk az aurát mint utóképet, és előfordul, hogy már a színét is.
  • Saját auránkat is megfigyelhetjük, ha mögöttünk egy fehér fal, előttünk pedig egy teljes alakos tükör van. Napi néhány perces gyakorlással egyre érzékenyebbé válunk az auralátásra.

Fotó: Shutterstock.com

A kék: A kékes aurával rendelkező emberek – vagy akik ezt a színt választották a színskáláról – fejlett kommunikációs képességgel rendelkeznek. Nyitottak az égi energiákra, az égi üzenetekre, képesek azt ’lekódolni’ és továbbítani. Gyakran dolgoznak közülük a kommunikációs szakmában vagy művészként: íróként, festőként, zenészként. Fejlett a beleérző képességük, empatikusak. Alaptermészetük nyugodt, békés, harmonikus, ezért a többiek szeretnek a társaságukban lenni.

A lila: Lila aurájú ember kevés van, ez a szín inkább csak mint árnyalat jelenik meg a kékben. Ez mély spiritualitást, az igazság keresését jelöli. A lila színhez vonzódók gyakran választanak segítő foglalkozást, önzetlenek és önfeláldozók. Vélhetően ez a földi életük már önként választott létforma, azért térnek vissza ebbe a dimenzióba, hogy másokat segítsenek a tökéletesedés felé.

A türkiz: A türkiz szín képviselői igazi vezető egyéniségek. Sármos, vonzó küllemük és magabiztos fellépésük miatt mindig nagy embertömeget vonzanak maguk köré. Alaptermészetük energikus, jellemzi őket a kíváncsiság, jó problémamegoldók és kiváló szervezők. A többieket nem zsarnoksággal irányítják, hanem belátásra bírják.

A zöld: Azok, akiket a fűzöld szín vonz, sokkal nyugodtabbak, befelé fordulók. Ők nem akarnak vezetővé válni, inkább a békét, a nyugalmat keresik. Természetes képességük van a gyógyításra. Talán nem is tudnak róla, de már az érintésük is képes a másik ember fájdalmát, baját elmulasztani. Különösen erős kapcsolatban állnak a természettel, remek kertészek is lehetnek.

A citrom: Önfeledt öröm, vidámság, lelkesedés jellemzi őket. A citromsárgák lételeme a szabadság, nagyon ritkán szontyolodnak el, végtelenül optimisták, mintha folyton a nap ragyogna rájuk. Ezt a lelkesedést és életörömöt képesek átadni a környezetüknek. Nehéz őket rábírni, hogy elköteleződjenek, és nem is szabad. Ők minden pillanatban érzik a felülről áramló szeretetet, így sosem magányosak.

A narancs: A narancssárga színhez vonzódók hasonlóan lelkesek, de ők már nem olyan szabadok, mert a hatalomvágy élteti őket. Azért akarnak hatalmat, mert pontosan tudják, hogy jó vezetők volnának, és jó cél érdekében mozgósítanák a tömegeket. Sok spirituális tanító rendelkezik narancsszínű aurával.

A vörös: A vörös aura azt mutatja, hogy gazdája még erősen vonzódik az anyagi világhoz. Szereti az élvezeteket, a pénzt, a testi szerelmet. Ha nem teljesülnek a vágyai, ha kielégítetlenek az igényei, hamar haragra gerjed. Talán egy következő életében spirituálisabbá válik.

A rózsaszín: A rózsaszín aurába már belevegyült egy kis lila is, tehát ők sokkal spirituálisabb lények. Lételemük a szeretet, a gyengédség, a finomság, de nem vetik meg az anyagi élvezeteket sem, életükkel kiválóan teremtenek egyensúlyt az égi és a földi dolgok között.

Címkék: aura, színek hatása, auraszínek, auralátás gyakorlása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!