A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Van élet a muskátlin túl is

Ne gondold, hogy egy pompás virágoskert sok energiát igényel!

Fotó: Shutterstock.com

Akinek megadatott, hogy láthatta még nagyanyja, dédanyja virágoskertjét, az biztosan emlékszik rá, hogy az milyen fantasztikusan egyszerű, mégis színes, tavasztól őszig virágzó és – természetesen – illatos volt.

Ezzel szemben manapság elég nagy a kontraszt: sokan leragadunk a muskátlinál, hisz azt már ismerjük; megvesszük, kitesszük az ablakba, az erkélyre, és ha kap vizet, teszi a dolgát őszig. Csak éppen végtelenül unalmas…

Ne gondoljuk, hogy nagyanyáinknak több idejük volt a kertben a virágokkal pepecselni, nyugodjunk bele: talán még több feladat is hárult rájuk, mint amennyi miatt mi ma panaszódákat zengünk. De a kert minden évben ’újravetette’ önmagát.

Az egynyári virágok magjait arrébb fújta a szél, hogy a következő tavasszal váratlanul kidugják a fejüket a kert egy másik zugában, a hagymás növények pedig egyre nagyobb területet sajátítottak ki maguknak. A kerti teendők tehát eleink esetében a növények némi rendszabályozására szorítkoztak, illetve a gazirtásra, a föld fellazítására a tövek körül, illetve a locsolásra – de csakis nagy szárazság idején.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 6. számának 53. oldalán!)

Címkék: virágok, árvácska, porcsinrózsa, kiskert, oroszlánszáj, legényrózsa

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!