A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Új magyar nyelvű albummal jelentkezik a Mandoki Soulmates

Korábbi, angol nyelven megjelent nagysikerű Hungarian Pictures című albumuk Németországban és Magyarországon is aranylemez lett, sőt, itthon első helyezést ért el a MAHASZ listáján is, az ezt követő 2021-es Utopia for Realists pedig világszerte elismert lett.

Új produkciójuk a Bartók Béla munkásságára épülő „Magyar képek”, amelyet ezúttal is ikonikus progresszív rock és jazz-rock együttesek világhírű zenészei előadásában élvezhet a közönség.

Az albumon megjelenő 19 különleges dal egytől egyig igen komoly témákat dolgoz fel. Szövegeik, társadalmi mondanivalójuk aktuálisabbak, mint valaha. A magyar szövegeket Kovács Ákos, Horváth Attila és Leslie Mandoki írta, Mandoki eredeti angol szövegeit követve. A szerzők a művet egy valódi „ügy”-ként, az egész társadalom felé küldött aktuális „üzenet”-ként készítették.

Dalaik közül néhányat kiemelve: az „Új szél” reményteli, a „Gyermektánc” szenvedélyes, dinamikus, az „Ide tartozunk” érzelmileg felkavaró, az „Ez már az élet” realista, míg a „Fáklya” című pedig erős hitével kínál reményt a hallgatóságnak.

A világhírű Mandoki Soulmates zenekar alapítója, a budapesti születésű Leslie Mandoki, aki jelenleg Németországban és Kaliforniában él, 25 évvel ezelőtt már jelentetett meg magyar nyelven albumot, legendás magyar énekesekkel, Zoránnal, Charlie-val, Demjén Ferenccel, Somló Tamással és Cserháti Zsuzsával, természetesen az angol-amerikai lélektársak részvételével.

„Az élet úgy hozta, hogy eddig csak angolul és néha németül írtam a dalszövegeimet a zenémhez, kivéve az „Ahol születtem” című dalt 25 éve, de most a szikra tüzet gyújtott bennem, és ezúttal neki mertem rugaszkodni és magyar szövegeket írni, abból ami bennem eredetileg angolul született meg. Az itthoni művészek közül Charlie barátom mellett Ákos, Caramel, Mező Misi, Pápai Joci, Takáts Tamás, Zséda és nem utolsó sorban Szakcsi Lakatos Béla mesterem, tanárom, barátom, aki sajnos már az égi Soulmatesben muzsikál, voltak segítségemre a produkciók létrehozásában, a nemzetközi – összesen több mint 35 Grammy díjjal rendelkező – csapatból pedig Ian Anderson, Al Di Meola, Bobby Kimball, Richard Bona, Mike Stern, Randy Brecker, Till Brönner, John Helliwell, Bill Evans, Cory Henry, Nick Van Eede, Tony Carey, Jesse Siebenberg, Steve Baily, Júlia lányom és jómagam működtünk közre” - mondta Leslie.

A lemez december 2-tól megvásárolható az ország összes, releváns, cd-ket árusító boltjában és üzlethálózatában, és elérhető lesz az összes digitális platformon is.

(X)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!