A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Túlhajszolt gyerekeink

Timinek egy héten háromszor van hat órája az iskolában. Tanítás után megebédel. Négyszer egy héten fél négytől fél hatig teniszedzése van. Kedden és csütörtökön különangolra jár. Pénteken edzés után még zongoraóra megy. Hétvégeken teniszversenyei és házi hangversenyei vannak. Az iskolatáskája több mint nyolc kiló. Mindennap reggel negyed nyolckor indul, s bár csak kétmegállónyira van az iskola, küzdenie kell, hogy hatalmas táskájával felférjen a villamosra.

Fotó: Shutterstock.com

Már az óvodában is

Korunkban a gyerekkort a megszűnés veszélye fenyegeti. A legtöbb szülő úgy érzi, hogy ha nem kezdi el már óvodáskorban gyermeke tanítását, lemarad. Ha nem járatja már az ötévest is játékos angolra és furulyára, ha már az óvoda nem kezdi tanítani, valami óriási baj lesz. A gyerek lemarad, és felnőttként majd csak segédmunkás lehet.

Rohanó világunkban már a legkisebbeket is örökké siettetjük. Gyorsabban vedd a cipődet, elkésünk, hallják reggelente. Az óvodában is időre kell ebédelni, sorakozni, kezet mosni, vécére menni. S iskolába kerülvén, ez a hajsza fokozódik. Sokszor az elviselhetetlenségig. A gyermekpszichológusok hiába könyörögnek, hogy lassítsunk, s legalább mi ne akarjunk edzők, tanárok lenni. Maradjunk inkább játszótársak, szülők.

Felesleges tanulnivalók

Timi suli után mindennap hazamegy. Átöltözik, és újra elindul. Délután hat előtt soha nem ér haza. Akkor még le kell ülnie leckét írni és tanulni. Mivel édesanyja nagyon szigorú, és elvárja kislányától, hogy lehetőleg egy négyes se legyen a bizonyítványban, Timinek meg kell tanulnia a zöldségfélék különböző részeitől kezdve a Dunántúli-dombság és hegyvidék, valamint Magyarország összes többi tájegységének színét a térképen.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 2. számának 54. oldalán!)

Címkék: gyereknevelés, iskolatáska, iskola,, hajszolt gyerek, túlterhelt gyerek, tananyag magolás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!