A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tiszteled és becsülöd magad?

Elégedett vagy a frizuráddal? Tetszik az alkatod? Vigyázol az egészségedre? Szerzel magadnak örömöt, és örülsz-e mások örömének? Szeretnek az emberek? Szereted az embereket? Sikeres vagy? Bízol magadban?

Fotó: Shutterstock.com

Ezek a kérdések sokunk fejében megfordulnak, és nem mindig igen a válasz. Persze, vannak az életünkben olyan periódusok, amikor rosszul megy a szekér, sikertelenség ér, szomorúság vesz körül, és olyankor joggal nem vagyunk elégedettek magunkkal vagy a körülményeinkkel.

De a magas önbecsülésű ember hamar kilábal az ilyen kátyúból, és épp az önbizalmának hála megtalálja a megoldást, hogy ráncba szedje megtépázott életét.

Vissza a gyerekkorba!

Mindenki ismer olyan embert, aki halálra hajszolja magát, de soha nem elégszik meg azzal, amit letesz az asztalra. A magát csonttá fogyasztó, mégis magát kövérnek látó lány, vagy a dühös kamasz, aki verekszik, káromkodik, esetleg önmagát gyilkolja az alkohollal, fűvel vagy különféle mérgekkel, valójában mindent azért tesz, hogy hangyányi önbecsülését kissé feljebb tornázza…

A háttérben legtöbbször az önmaguk iránti érzelmi sivárság, szeretethiány, túlzott szigorúság áll. Mint minden érzelmi problémának, az önbecsülés hiányának is gyermekkorban keresendő az alapvető oka, az első fájdalom, megszégyenülés az alappillére minden további kudarcnak, fájdalomnak, és ahogy egymásra rakódnak a bántó visszajelzések, úgy lesz egyre kegyetlenebb és könyörtelenebb a mód, ahogy önmagával bánik az ember.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 1. számának 47. oldalán!)

Címkék: önértékelés, önbecsülés, önbecsülés és gyerekkor, gyenge önbecsülés következményei

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!