A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tévedések a Nap alatt

Még mielőtt kidobjuk magunkat a napra, gondoljuk át, mennyit nyerünk és mennyit veszíthetünk egy néhány napos, óvatlan napfürdőzés alatt.

Fotó: Shutterstock.com

Az egyre erősödő sugárzás miatt a napozás mára sajnos nem veszélytelen. Ha nem készülünk fel kellő alapossággal, akár végzetes betegség is kerekedhet egy szép nyaralásból.

Most sokan legyintenek, ugyan már, ki ne tudná, hogy magas faktort kell használni, és 11-től 3-ig nem szabad napra menni…? Igen ám, de biztos, hogy mindent jól tudunk?

1. tévhit: Ami ma vörös, az holnapra barna!

Tévedés! Sokan hiszik azt, hogy ha pecsenyére égnek, az másnapra szép barna lesz. Pedig a leégés azt jelzi, hogy a bőrünk gyulladt, beteg és szenved. Előbb gyógyítsuk meg, pihentessük, és csak azután napozzunk óvatosan újra.

2. tévhit: Ma védve vagyok, mert felhős az ég

Nem igaz! Felhős időben és szélben is le lehet égni, amikor nem érezzük, hogy éget a nap. A felhőzet a sugárzás 80 százalékát átengedi és visszatükrözi, ahogyan a víz a parton.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 6. számának 25. oldalán!)

Címkék: napkrém, szolárium, leégés, naptej, tévedések a barnulásról, magas faktorszám, egészséges barnulás, d-vitamin termelés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!