A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Testvérek, nagy korkülönbség

Van-e ideális korkülönbség a gyerekek között, vagy létezik olyan, ami már túl sok? Hogyan viseli egy tinédzser, ha kistestvére születik, és lehetnek-e még barátok, ha felnőnek? A Ridikül stúdiójában gyakorlott anyukáktól próbáltuk megtudni, van-e válaszuk ezekre a kérdésekre.

Fotó: Várszegi Sándor

– De jó, hogy most ez van! – saját bevallása szerint ezt mantrázta Szalay Kriszta akkor, amikor a legnehezebbnek érezte a gyereknevelést, hogy egyetlen pillanatra se felejtse el a szép pillanatokat. Ő aztán tudja, milyen ezerfelé figyelni: mikor a legkisebb gyermeke, Kristóf éppen elkezdett kúszni-mászni, nagylánya bulikba járó gimnazista volt, a kisebbik pedig kisiskolás. Három korosztály, háromféle igény és figyelem – nem csoda, hogy azokban az időkben ritkán lépett színpadra.

„A boldogság, amit adnak, az visz át mindenen – mondta Kriszta –, és nincs is erre jobb megoldás: boldogan kell megélni.”

„Amikor azt is boldogságnak hívod, ha van egy nyugodt félórád hajat mosni” – nevetett Epres Panni, aki a két picivel sokat volt egyedül Olaszországban, mikor a férje, Benedek Tibor ott vízilabdázott. Ginevra, Tibor nagylánya, aki az előző házasságából született, eleinte nem nagyon örült a kistestvérnek.

„Félt, hogy nem lehet többé az apa kicsi lánya, de aztán megnyugodott, amikor kiderült, hogy fiút várunk. Azt mondta: – Jó, fiú az lehet.”

Keveházi Krisztina nagylánya, Jázmin nem volt soha féltékeny az öccsére. Krisztáék szándékosan vállalták ekkora korkülönbséggel a második gyereket, hiszen Kriszta Jázmin születése után szinte azonnal visszaállt a színpadra. A balettkarrier azonban rövid, úgyhogy Csimpi csak akkor érkezhetett, amikor Kriszta már úgy érezte, mindent eltáncolt, nem sajnálja a kihagyott szerepeket. Csimpi? „Nimród, de Csimpinek hívjuk, mert folyton rajtam csimpaszkodik. Egy nagyon rövid ideig Kullancsnak becéztük, hasonló okok miatt – nevetett Krisztina –, de Jázmin figyelmeztetett bennünket, hogy ez azért mégis ciki, úgyhogy maradtunk a Csimpinél.”

Erről Jakupcsek Gabinak is eszébe jutott egy emlék: „Az én egyik fiamat egy darabig Pulcsinak hívtuk” – ezek után mindenki értette, hogy miért.

A műsor férfivendége aztán magasra tette a lécet minden apukának, aki úgy gondolja, elég sokat segít a gyerekek körül. Varga Feri úgy érkezett a reggeli felvételre, hogy éjjel fél háromkor ő volt a soros az etetésben. Epres Panni elismerő pillantást vetett rá – bár biztosak vagyunk benne, hogy a sokszoros világ- és olimpiai bajnok vízilabda-válogatott ifjú szövetségi kapitánya, Benedek Tibor is ott volt, amikor Mór vagy Barka éppen éjjeli ügyeletet kívánt. Ferinek is az előző házasságából született nagy gyerekei alkotják a gyerekcsapat egyik felét, a Balássy Bettivel közös kicsik pedig a másikat: a legkisebb az adás felvétele idején kereken tizenkét napos volt. „Meg két kutya, a nagylányom egy időre nálunk hagyta a nyuszit, és reggel a palántákat is meg kellett locsolni” – „panaszkodott” Feri sugárzó arccal, mire Kriszta megjegyezte: „Tökéletes ember!”

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!