A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tenerife, avagy egy veszélyesen nyugodt sziget

Az Atlanti-óceán zavarba ejtő. A strandokhoz kószáló szelíd, ringató hullámok néhány száz méterrel odébb már dühödt fenevadként csapnak le a sziklákra. Ahogy tükörfényes szikraként ezermillió darabra robbannak szét, a felettük gomolygó vízpárától még szürreálisabb a látvány. Ha itt esel szenvedélyes szerelembe az óceánnal, csalod meg a hegyeket-völgyeket, dimbeket-dombokat, alföldet, nos hát, megbocsátható. Talán még üdvözülést is ér egyszer ez a kis liezon...

Fotó: Shutterstock.com

Valahogy olyan természetességgel landol az ember tenerifei Reina Sofia repülőtéren délben, mintha nem is hajnal háromkor kelt volna útra. Na, jó, azért nem egészen.

Lévén az öt és fél órás repülőút nem kevés, s ha beleszámoljuk a lisszaboni átszállással járó idegeskedést (lekéssük, nem késsük, bezárt a kapu, nem zárt be…), szóval, ha mindent hozzáteszünk az igazsághoz, tulajdonképpen megváltásnak fogható fel a megérkezés.

Még akkor is, ha az autókölcsönző által megadott helyszínen csak egymással kedélyesen kvaterkázó taxisofőrök ácsorognak, és értetlenkedő tekintettel kísérik a semmi felé tartó turistát.

Bár ők valószínűleg ezer és egy dolgot láthattak már itt, meg amúgy is ahhoz vannak szokva, hogy ugyan a turisták többnyire idegesek, de a dolgok megoldódnak. Mint ahogy ez is. Egy telefon után tisztázódik a félreértés, megtaláljuk a buszt, amely a pálmák szegélyezte úton már röpít is minket a ki tudja, hova. (Persze a reptéren kívül eső kölcsönzőhöz.)

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 1. számának 61. oldalán!)

Címkék: tenerife, reina sofia repülőtér, los cristianos, santa cruz de tenerife, loro park, siam park, teide, pico del teide, auditorio de tenerife

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!