A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Tavaszi frizuratrend: szőke-barna csíkos

A legmenőbb frizura titka idén nyáron a barna hajból kivillanó szőke tincs, avagy a szőke hajból előbukkanó barna tincs, és mindezek keveréke.

Fotó: Shutterstock.com

Az idei hajdivat a szőke csík, a szőke tincs, a szőke fény… Ezeket a hatásokat pedig különböző technikákkal lehet elérni.

Amikor a melír fajtáját kiválasztjuk, gondolkodjunk, milyen hatást szeretnénk elérni, és milyen színekkel kívánjuk gazdagítani az arcunkat. A színek kiválasztása függ az eredeti hajszínünktől, a bőrünk árnyalatától és a szemünk színétől.

Minél melegebb színek uralják az arcunkat, például pirospozsgásak vagyunk, annál hidegebb tónusú szőkét festessünk a hajunkba. A jégkék szemű, hideg-rózsaszín bőrű hölgyek viszont lágyíthatnak az ábrázatukon az arany meleg változataival, illetve a rézszőke ragyogásával.

Fóliás, avagy lapmelír

Régen, ha melíroztatni akartunk, a fodrász a fejünkre húzott egy fürdősapkát ezer lyukkal, melyeken át egy horgolótűvel előcibálta a szőkíteni kívánt tincseket. Élmény volt. Szerencsére ma már ez nem így van, mert azóta feltalálták a fémet nem tartalmazó fodrászati fóliát, amely semmiképpen nem tévesztendő össze a háztartási alumíniumfóliával.

A lapmelírtechnikához teflonbevonatú melírpapírt használnak, erre viszi fel egyenletesen a tincseket a fodrász, és festi be azokat. Majd a papírt félbehajtva, gyors mozdulattal ráhajtja a hajra, szinte összeragasztva azt a festékkel – így valósul meg a gyors és hatékony csíkozás.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 3. számának 22. oldalán!)

Címkék: melírfajták, 2020 tavaszi frizura trendje a melír, fóliás, seprűs, balayage, ombre melír, sombre melír

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!