A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Találkozás egy régi szerelemmel

„Neked Budapesten a helyed.” Ezt mondta a Tőzsde lépcsőjén ülve a belga lány a magyar egyetemistának, akinek aznap járt le a brüsszeli ösztöndíja.

Fotó: Shutterstock.com

1993-at írtak, fájdalmas volt belátniuk, hogy a kapcsolatuknak nem lehet jövője, de huszonéves fejjel úgy hitték, előttük van még minden, a jövő csupa ígéret. Jönnek majd mások az életükben, és begyógyul ez a seb is, a lehetetlen hege, a Rómeóké és Júliáké, a Trisztánoké és Izoldáké.

Elengedték egymást, de gyakran gondoltak a másikra, olykor leveleket is váltottak, és a lány egy évvel később ellátogatott Budapestre. Sokat nevettek, de nem érintették meg egymást. Aztán a fiú is meglátogatta Brüsszelben a lányt, aki épp egy mackós belga sráccal járt.

„De hát mit keres itt? És miért tölt el titkos örömmel, hogy itt van?” – kérdezte magától a lány. „De hát mit keresek itt? És miért tölt el titkos boldogsággal a nevetése?” – kérdezte magától a fiú. Nem tudták, nem is nagyon akarták meghatározni a kapcsolatuk mibenlétét.

Mindenesetre a mackós srác megérzett valamit, mert idegességében megevett egy kiló marcipánt, amikor hármasban elnéztek egy piacra.

Aztán múltak az évek. Már a harmincas, majd a negyvenes éveikben jártak, túl jó pár csalódáson, a jövő már nem csupa ígéret volt, csak ígéret. Egyre fontosabb döntéseket kellett hozniuk, és a választás mindig lemondásokkal is jár, a lemondások pedig a beletörődést erősítik. A beletörődést, hogy hát akkor ez lett az életük.

A lány Kanadában kötött ki, ahol egy borzalmasan végződő kapcsolat után megismerkedett valakivel, akinek szült két gyereket, a fiú maradt Budapesten, ahol megtalálni vélte, akit évek óta keresett, és akitől lett két gyereke.

Állandó időhiányban éltek, rohanásban, és észre sem vették, hogyan őrli fel őket a beszűkült hétköznapok malomköve, a pelenkázás, a kanadai férj egyre súlyosbodó alkoholizmusa, az átvirrasztott, munkával töltött éjszakák, meg a fogyatékosság, hogy az iskolában azt megtanulták, mi Albánia fővárosa, de azt már nem, hogy mi a boldog házasság titka. Mire rájöttek, mit és hogyan kellett volna tenniük, már túl mély sebeket ütöttek.

De a belga nő és a magyar férfi is úgy képzelte, hogy a másik megtalálta a számítását. Évek óta minden kapcsolat megszűnt közöttük: úgy érezték, nincs már helyük a másik életében.

Aztán egy nap a nő bejelölte a férfit a Facebookon.

Meglepte őket, milyen őszintén tudnak feltárulkozni. Talán mert egymástól hatezer kilométerre ugyanoda jutottak el? Ugyanazokhoz a felismerésekhez? Mindketten úgy hitték, véget ért a szerelmi pályafutásuk, pedig csak a befejezetlen történetükhöz érkeztek vissza.

Érettebben. Mégis szinte visszafiatalodva: most újra ott ülnek a Tőzsde lépcsőjén, és szemükben az a kamaszos remény, az a várakozás csillog, hogy még semmi sincs veszve.

Címkék: család, házasság, párkapcsolat, alkoholizmus, régi szerelem

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!