A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szín, illat és puhaság - virágok ereje

A történelem nagyasszonyai is a virágok nedveitől szépültek. A virágok tavaszból és nyárból nyert ereje és illata már önmagában is léleksimogató és felpezsdítő, hát ha még fel is kenhetjük a bőrünkre. Arctonik, balzsam, krém, sampon, parfüm... mennyi minden készül a virágokból!

Fotó: Shutterstock.com

Mivel a szépségipar egyre több természetes összetevőt használ termékeiben, nekünk is érdemes felfedeznünk a virágokban rejlő hatást. A virágok nemcsak gyógyítják és helyreállítják a bőrt, hanem hidratálják és csökkentik a gyulladási folyamatokat is. Összeállításunkban megmutatjuk Cleopátra fürdőjének receptjét, de sok virág sajátos gyógyító-szépítő tulajdonságát is.

Keressük ezeket a virágokat és olajaikat a natúr kozmetikumokban, bioboltok polcain, drogériákban, vagy akár a piacon, de magunk is szedhetünk belőlük, és készíthetünk szépségelixírt pár egyszerű összetevő segítségével.

Kleopátra fürdője

Fotó: Shutterstock.com

Kleopátra-fürdőnkhöz, ha tudunk, szerezzünk be 1-1,5 liter házi tehén- vagy kecsketejet, mivel a mi életterünkben kevés a szamár. Ha a házi tej is nehézséget okoz, vegyünk magas zsírtartalmú bolti tejet, ami lehet tehéntej, de akár növényi tej is. (Ilyen a szója-, a rizs-, netán a zabtej.) Ez az egyszerű és természetes adalék csodát tesz az érzékeny, száraz bőrrel, megnyugtatja, hidratálja, puhává varázsolja testünket, emellett érezhetően rugalmasabbá válik tőle a bőr, és könnyebben kisimulnak az apróbb ráncok.

A fürdő másik fő alkotóeleme a méz, ebből Kleopátra negyedcsészényit használt. Többet nem érdemes, mert ragacsosak leszünk tőle. A méz gyulladáscsökkentő és természetes antibiotikum, gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, aminosavakban és vitaminokban.

Ezután jönnek a vízbe az illóolajok és a virágszirmok. A királynő kedvencei között a mandula, rózsa, jojoba, pacsuli és a szantálfa szerepelt, tehát a kedvenc egyvelege ez volt:

  • 1 teáskanál jojobaolaj
  • 4 csepp rózsaolaj
  • 5 csepp pacsuliolaj
  • 5 csepp szantálfaolaj

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 9. számának 16. oldalán!)

Címkék: virágok az arcápolásban, virágok a hajápolásban, kleopátra receptje

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!