A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szeretsz? Szeretsz? Szeretsz?

Szeretlek. Ez a legszebb szó a legszebb tartalommal. A nők szerint a férfiak nehezebben mondják ki, ám ha végre kimondják, úgy is gondolják. A férfiak szerint pedig a nők mondják ki nehezebben, és korántsem biztos, hogy nem csak a múló hangulatuk vagy az érdekük mondatja ki velük.

Fotó: Shutterstock.com

Első osztályos voltam, és halálosan szerelmes a Varga Zoliba. Aludni sem tudtam, folyton azon töprengtem, hogy érhetném el, hogy ő is szeressen. Úgy döntöttem, levelet írok neki.

A legszebb gyöngybetűimmel írtam, ez állt benne: „Könyörgöm, Varga, szeress!” Remegő kézzel csúsztattam az olvasókönyvébe, aztán vártam a választ, mint a halálra ítélt a kegyelmet. Meg is jött, csupa ákombákom betűvel. „LÓ…ASZT SZERETLEK.” (Ő bezzeg nem pontozta ki az F betűt.)

Egy világ omlott össze bennem, de nem adtam fel. Addig-addig udvaroltam neki, míg tavaszra megérkezett a hőn áhított vallomás: SZERETLEK. Csakhogy addigra én már mást szerettem, és meg is írtam neki egy szép, gyöngybetűs levélben.

Az a baj, hogy nem mondja…

A 29 éves Timi bármit megadna azért, ha szerelme végre a fülébe súgná, szeretlek. Csak úgy, magától. Hiszen

Hét hónap kell, hogy kimondja!
A YouGov nevű brit közvélemény-kutató kétezer férfi és nő megkérdezése után kiderítette, hogy a férfiak átlagosan hét hónap együttlét után vallanak először szerelmet, a nők viszont csak nyolc hónap után. Felmerült azonban, hogy a nők csak azért hallgatnak, mert kivárják, hogy a férfi mondja ki előbb a bűvös szót...
már két éve együtt vannak. – Tudom ám, hogy szeret – mondja –, mert számíthatok rá, mellettem van jóban-rosszban.

De mégsem képes kimondani. Ha én mondom neki, azt feleli: tudom, és? Vagy ezt: nyilván szeretsz, hisz tökéletes vagyok. Vagy ha nagyon jó kedvében van, akkor annyit mond, dettó.

Volt már, hogy könyörögtem, sírtam, megsértődtem. De ő csak a vállát vonogatta, hogy ha nem érzem, akkor nincs is miről beszélni, és ő nem fog nyafogni, mint egy nő.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 60. oldalán!)

Címkék: szerelem, érzelmek, szeretlek szó, érzelmi kitárulkozás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!