A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szerelemfutás

Először a lány rózsaszínű sapkája tűnt fel a fiúnak. Aztán az elbűvölő mosolya. Zalán csak a harmadik körben hitte el, hogy neki szól. Rágyorsított, ellépett a többiektől, így a következő 400 után egyedül érkezett a rekortán szélén gimnasztikázó atléta elé. Már nem volt kétsége: a város legszebb középtávfutója őt tünteti ki figyelmével.

Fotó: Shutterstock.com

A szerző írja önmagáról:
"Huszonhét éves koromig a sport határozta meg az életemet, ifjúsági válogatott, felnőtt első osztályú dzsúdós voltam, majd edzőként dolgoztam. 1992 nyarán súlyos balesetet szenvedtem, mellkastól lefelé lebénultam.

A depresszió évei után az újságírásban találtam meg a kihívást, húsz év és sok százezer leütés van a két mutatóujjamban, 2018-ban Gyulai István-díjat kaptam.

Az álmaimban soha nem vagyok kerekesszékben. Ébren meg nem agyalok azon, mi maradt ki az életemből. Bezártam az emlékeimet egy fiókba. Az írásaimmal olykor kinyitom. Ilyenkor átsüt a napfény az ősz borostán.

Novellákat másfél éve írok, debütáló kötetem szerkesztés alatt."
Minden rosszban van valami jó, suhant át az agyán, küzdősportolóként utálta a szőnyegedzés utáni futásokat, különösen a kötelező Cooper-tesztet; de most nem volt mese, összeszedte magát, megtáltosodott feltűnően csinos szurkolójától, majdnem kilenc kört teljesített.

Az edzője vigyorogva 3550 métert írt be a neve mellé a mindentudó spirálfüzetébe. Kellett néhány perc, amíg visszatért belé az élet; ivott egy kortyot, majd odavánszorgott a lányhoz.

– Futhatnál gyorsabban is – fricskázta meg köszönés helyett Eszter a hányingerrel küszködő, elgyötört srácot.
– Szórakozol? – préselte ki magából Zalán. – Majdnem belehaltam. Gyűlölöm a futást, csak azért nyomom, hogy hamarabb túl legyek rajta.

– Dühből, erőlködve nem lehet futni. Túl sok energiát használsz el. Ha akarod, a technikádon néhány edzéssel segíthetek, és talán még a futást is megszereted.
– Nincs az az isten! – vágta rá gondolkozás nélkül a fiú. – Már edzősködsz is?
– Még csak tanulom. Hallottam, neked már megvan a középfokú.
– Nem lesz hosszú életű a házasságunk, ha hétvégéken mindketten versenyeztetünk.
– Honnan veszed, hogy hozzád mennék? – nevetett nagyot Eszter.

Bemutatkozniuk nem kellett egymásnak, huszonévesen a város ismert sportolói közé tartoztak. A stílusjavító edzésnek álcázott randevúra vasárnap délelőtt a Nagyerdő zegzugos ösvényein került sor. Zalánt az előző napi verseny öt meccse leamortizálta, de a bemelegítő futás első percei után tudatosult benne, a legjobb formájában sem lenne sansza, hogy tartsa a tempót a lánnyal.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 2. számának 46. oldalán!)

Címkék: novella, balogh zoltán

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!