A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szépségikonok, akikre generációk néznek fel

Cindy, Naomi, Isabella, Sophia. Hogy mi a közös ezekben a nevekben? Szépség, magabiztosság és profizmus. Ha elsőre valakinek nem ugrik be, akkor legyen így: Crawford, Campbell, Rosellini, Loren. Ezek a nők - egyrészt - a klasszikus szupermodell-generációból váltak ismertté, de vannak, akik már jóval korábban ikonként vonultak be a szépség "történelembe". Közös bennük, hogy megváltoztatták a divatról és a szépségről alkotott képet. Többnyire sikeres üzletasszonyok vagy márkák arcai a mai napig. Ám ők is esendő nők: szerelemmel, házassággal, válással, kudarcokkal. Talán éppen ezért hitelesebbek, és maradnak példaképek újabb és újabb generációk számára.

Fotó: Shutterstock.com

Isabella Rosellini – az időtlen szépség

Isabella Rossellini 1952. június 18-án született Rómában, Roberto Rossellini és Ingrid Bergman gyermekeként. Karrierje kezdetén édesapja filmjeiben volt jelmeztervező, mert anyja színészi pályáját nem akarta követni. Egy interjúban elmondta, hogy fiatalon nyomasztotta édesanyja filmvásznon tündöklő szépsége, ezért szerette volna elkerülni a filmezést.

Végül a tévézés csak beszippantotta kis időre, az olasz tévé riportere lett, de a nyolcvanas évek elején győzött a modellkedés, a Vogue modellje lett. A szépségszakmában talán ő az egyetlen, aki elég későn, 28 évesen kezdte a modellkedést. 14 évig volt a Lancome arca, amikor betöltötte 40. életévét, a cég felkérte a lemondásra. Isabella visszautasította kérésüket, mire elbocsátották.

Színészként méltóságteljes és belülről sugározó asszonyokat alakított olyan hitelesen, hogy joggal érdemelte ki az ’időtlen szépség’ jelzőt. A párizsi Modern Művészetek Múzeumában kiállítást is rendeztek fotóiból Rossellini, egy nő portréja címmel.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 6. számának 14. oldalán!)

Címkék: szupermodell, sophia loren, isabella rossellini, cindy crawford, gisele bündchen, naomi campbell, gigi hadid, szupermodellek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!