A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szépít, gyógyít egy jó meleg fürdő

Kint zord szél cibálja az idegeinket, jeges eső kopogtatja szegény fejünket. De jó lesz hazaérni végre, és beülni egy jó meleg, illatos fürdővízbe. Igen ám, de nem mindegy, mit szórunk a kádba!

Fotó: Shutterstock.com

A gyógyfüvek, illóolajok, aromák mind-mind jók valamire. Nem csupán illatoznak, de különféle nyavalyáinkra is jótékony hatással lehetnek. Íme, néhány ötlet, hogy milyen fürdő mire való.

CSAK EGY KIS RELAX
A teljesen natúr fürdővíz már eleve élményt jelenthet, hiszen segít ellazulni, kellemesen simogató érzés a testünknek, újjászületünk, megfiatalodunk tőle. Köztudott, hogy a víz energetizál, de csak akkor, ha a megfelelő hőmérsékletet (38-40 C-fok) választjuk.

Persze csak akkor hatásos, ha nem visszük be a fürdőbe a mobilt, ha kizárjuk a családot, és legalább húsz percig ejtőzhetünk, esetleg valami lágy zenét hallgatva. Ne tovább, mert a jóból is megárt a sok. Vigyázat, magas vérnyomással, visszerekkel, magas lázzal ne üljünk a kádba, inkább zuhanyozzunk!

NÁTHA ELLEN EUKALIPTUSZ
Rég ismeretes, hogy az illatok hatással vannak a szervezet működésére, a hormonok kiválasztására, a hangulatra. Ha a fürdővizünkbe tesszük az olajakat, már nem csak az illatuk hat, hiszen a bőrünkön át fel is tudnak szívódni a szervezetünkbe.

Ha úgy érezzük, a nátha kerülget, segít az eukaliptusz-, borsmenta- és lucfenyőolaj, és máris kitisztulnak a légútjaink. Fürdő után alaposan bugyoláljuk be magunkat, mert az áthevült test még könnyebben megfázik.

STRESSZ ELLEN
Ha végre szeretnénk egy igazán pihentetőt aludni, lefekvés előtt csináljunk egy levendulás fürdőt. Tehetünk még a vízbe citromfüvet is, sőt, kortyolhatunk a főzetéből teát. A valeriána illatának is kiváló nyugtató, altató hatása van. Ha egyszerűen csak ránk tört az őszi depi, tegyünk a vízbe egy kis narancs- vagy rózsaolajat, és máris jobb kedvre derülünk.

HA NYÚZ A CSÚZ
Ha ízületi fájdalmak bántanak, izomlázunk van, vagy esetleg valamilyen zúzódásos baleset ért, kiváló lehet a rozmaring és az erdei fenyő. E két olaj keverékével langyos borogatást is tehetünk a fájó testrészre, így nem csak a kádban használhatjuk.

KLEOPÁTRA TEJFÜRDŐJE
Ha szépülni akarsz, nem kell mást tenned, csak elmerülnöd Kleopátra tejfürdőjében. A bőröd olyan bársonyos és ragyogó lesz tőle, hogy magad is álmélkodni fogsz. Végy másfél liter magas zsírtartalmú tejet, melegítsd fel, és keverj el benne egy deci virágmézet alaposan.

A katyvaszt öntsd a forró fürdővízbe, kavard el, majd ereszkedj bele úgy húsz percre. Miközben relaxálsz, gondolj a mámorító szerelemre. Ezután alaposan zuhanyozz le, mert a tej kissé savanykás szagot áraszt, ha a bőrödön marad.

Címkék: stressz, relax, levendula, fürdő, rozmaring, nátha, eukaliptusz, kleopátra tejfürdője, illatos fürdővíz, erdei fenyő, izület, citromfű

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!