A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szegedi halászlé Jenei Tamástól, a Hungast tréner séfjétől

Halászlét készteni hálás feladat. Halászléről beszélgetni viszont korántsem egyszerű, hiszen Magyarországon háromféle típusa is létezik. Mi most a szegedi változatot adjuk közre úgy, ahogy Jenei Tamás, a Hungast tréner séfje főzi. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Fotó: Acsai Miklós

Hozzávalók: 2 db 1-2 kg-os ponty, 2 közepes fej hagyma, 2 púpos evőkanál őrölt pirospaprika, 2 db szárított erős pirospaprika, 2 dkg só

Elkészítés: A megtisztított hal húsát besózzuk, a tejet vagy ikrát felhasználásig félretesszük. A halfejeket és a csontokat a hal farokrészével és hasaaljával, a finomra vágott hagymával és a 2 db szárított erős paprikával feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. fél óra főzésnél hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, és még kb. egy órán át lassan főzzük, utána átpasszírozzuk.

A hallét felforraljuk, beletesszük a halszeleteket. Gyengén besózzuk a tejet vagy ikrát is, melyet a hal után 5 perccel teszünk a halászlébe, és az egészet még kb. 5-7 percig főzzük.

Így számolj személyenként: 35–50 dkg hal, 6 dl víz. Egy liter vízhez 1 közepes fej hagyma és 1 púpos evőkanálnyi fűszerpaprika, 1 dkg só.

A recept elkészítésének videóját itt nézhetitek meg: Halászlé.

Címkék: jenei tamás, szegedi halászlé, halászlé recept

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!