A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szavazz a tücsökre!

Szerintem állati izgalmas sorozatot lehetne forgatni, ha egy stáb betelepedne egy tavaszi erdőbe kukkolni. Minden szegletét alaposan bekameráznák a rengetegnek, a hangyalyukakat éppúgy, mint az öreg tölgyek odvait. És akkor végre tisztán látnánk.

Fotó: Shutterstock.com

Az egyre erősödő madárcsicsergésben kifigyelhetnénk például, hogyan buggyan ki utoljára a helyes zöld rügyecske a kis hernyó száján, amint épp beleharap, ám nem sokáig utálhatnánk ezért a lánctalpast, mert már be is kapná őt egy béka. Nesze, te hülye hernyó!

Bal kameraállásból végigélvezhetnénk, ahogy a buggyos tokás varangy torkán lecsúszik a gonosz rügyzabáló, aztán új snitt, és hamm, a béka eltűnt az öreg avarból feltörő sikló pofájában.

Lírai zene, lassított felvétel: a sikló nyeszlett testén centiről centire végigvánszorog egy nagy púp, vagyis az előbb említett néhai béka, aki akkorra már hiába mocorog és háborog és brekeg, végérvényesen kikezdték az emésztőnedvek.

Nincs sem beszavazás, sem kiszavazás, az erdei való világ nem ismeri a demokráciát, sem a közönség szimpátiájáért nem könyörög, hiába próbál utolsókat kacsintgatni a kamerába a nyuszi, miközben a róka cibálja a fülénél fogva, mert úgyis az jut tovább, aki erősebb.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 3. számának 66. oldalán!)

Címkék: vuk, róka, szarvas, vaddisznó, bagoly, sün, hangya, tavaszi erdő állatvilága, üregi nyúl, giliszta, mikroorganizmusok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!