A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Serena elszólta magát

A tenisz világában ki nem kényszerített hibának hívják azt, amit az egyik legnagyobb ász, Serena Williams követett el. Április végén akaratlanul kikotyogta, hogy gyermeket vár.

Serena Williams
Fotó: PuzzlePix

A teniszvirtuóz hetente fotót készít magáról, hogy lássa, mennyit változott. A felvételeket rendre elmenti a telefonjára. Ám ezúttal „elszerválta” magát. A friss fotót ugyanis feltöltötte a közösségi oldalára. A kép kontúrjain pontosan kivehető volt, hogy derekasan gömbölyödik a pocakja. Nem kellett vonalbírót hívni a képaláírás megfejtéséhez sem: 20. hét. Lett is visszhangja, menten.

Ettől fogva másképp kezdődtek az esélylatolgatások. Persze nem csak a következő tornák végeredményéről. Minek tagadjam, a legszabálytalanabbul a korábbi román világelső, ma már edzőként tevékenykedő Ilie Nastase latolgatott: „Csak tudnám, milyen színű lesz a kicsi. Netán tejeskávé?!” A magas labdát röptében lecsapták. Rasszistának minősítette maga Serena is, akinek „fehér” jegyesét, Alexis Ohanian üzletembert is feldühítette Nastase.

„Még nem végeztem”

A várandósság „nem várt” örömhírét maga a harmincöt éves Serena is csak két nappal az idei Australian Open kezdete előtt vette tudomásul. Aztán – biztos, ami biztos – sietve megnyerte a sydney-i viadalt (is). A mindig mindenben erőteljes hölgy, aki huszonháromszor aratott diadalt a legmagasabb minősítésű Grand Slam-versenyeken, a torna után megerősítette: egyértelműen az a célja, hogy a szülés után visszatérjen. Merthogy ő persze további sportsikerek születésére vágyik. „Még nem végeztem” – mondta mosolyogva.

Hogy röpke pályafutásán milyen röpték vezették idáig? Serena – nővére példáját követve – már háromesztendősen ott sertepertélt a teniszpályákon. Aztán nővérét, Venust megelőzve fokozatosan fölkapaszkodott a centerpályákra. Minden sérüléséből fölépült, sőt, három szuperbajnokságot nyert vesztes helyzetből fölállva. A fogadók számíthattak a sikereire.

Könnyű lesz a visszatérés?

Mert a bajnok kiszámítható győzelmeiről lett híres. Csak ő maga maradt kiszámíthatatlan. Élettársa, Alexis, egy népszerű közösségi portál társalapítója. Ugye nem találják ki, hol jelentette be a szép Serena addig titokban tartott eljegyzésüket? Naná, hogy ezen a honlapon!

Ha ahogy ígéri, 2018-ban ismét pályára lép, mindent kezdhet elölről. Mármint a ranglistán. Meg a nagyon is fizikai sport megmérettetésén. Még hátsó szándékomban sem áll a sportágak megpróbáltatásainak összehasonlítása, de ott bujkál bennem is a kisördög: egy sakk-királynőnek talán valamelyest könnyebb lehet a nagy visszatérés.

Serena Williams nem lesz kisebb, gyöngébb, adogatásainak pontosságát ugyanúgy érezni fogja, helyezkedésében nem csalja majd meg a rutinja sem. És ott lebeghet (testi-lelki) szeme előtt a belga Kim Clijsters vagy a szintúgy bajnok Viktorija Azaranka újrakezdésének példája.

Netán Margaret Courté, aki utolsó három Grand Slam-győzelmét már anyaként érte el. Márpedig napjaink amerikai bajnokát az egykori nagyszerű ausztrál világelső csúcsától már csak egyetlen ilyen szuperserleg választja el!

Talán a férfiak példaképe, Roger Federer családi előmenetele motiválná? A tizennyolcszoros svájci szuperbajnok életében – saját elmondása szerint – „nagyon pozitív változást” hozott a família gyarapodása. A svájci ásznak négy gyermeke van…

Venus feljebb lép

A csaknem 250 millió dollárnyi vagyont összeteniszező Serenát alig esztendővel „tapasztaltabb” nővére is a folytatásra sarkallja. Venus Williams harminchat évesen még mindig játszik. Nem is akárhogy. Az új hírből most ő is profitálhat. Húga szülési szabadsága alatt egyetlen fokkal biztosan följebb léphet a világranglistán.

A szép Serena talán azért is vár a nagy visszatérésre, hogy mielőbb visszavegye a „családfői” posztot. És még egy nagy ösztönzőben bízik: „Remélem, hogy aztán majd a gyermekem is ott lesz velem, és szurkolni fog nekem.”

Biztos, hogy a kisded nem lesz egyedül…

Címkék: tenisz, babavárás, serena williams, ranglista, venus williams, alexis ohanian, reddit, ilie nastase

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!