A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Sem nem bálna, sem nem hattyú... Mi az?

Na, melyik a legnagyobb emlősállat? Hát, nem. Mert a bálna. De ha úgy kérdezem, melyik emlősnek kell terpeszben állni ahhoz, hogy a földre tehesse a fejét, akkor a bálnának már esélye sincs.

Fotó: Shutterstock.com

És melyik állat alszik úgy, hogy a nyakát kecsesen bekunkorítva a hátára teszi? Igen, a hattyú. No és a zsiráf? Bizony, ő is. Igaz, a zsiráf nem madár, hanem egy párosujjú patás, akárcsak a ló, és szárazföldi, akárcsak az üregi nyúl, viszont ő a legmagasabb, és neki van a leghosszabb nyaka.

Egyébként utána kéne nézni, hogy a zsiráfnál is hosszabb bálnának milyen hosszú a nyaka, de az nem lenne egyszerű, mivel a bálna vagy rettentő tokás, és ez elfedi a nyakát, vagy rettentő rövid nyakú, mindamellett tokás.  

Jaj, hova lett a fejem?

A zsiráf egyébként azért alszik a hátára kunkorított nyakkal, mert ha szép kényelmesen elnyúlna, és egy fűpárnára tenné a fejét, reggelre hatszáznegyvennégy lábnyom lenne a torkán, mivel a többi szavannalakónak vagy semmi kedve nem lenne kerülgetni őt, és rámászna, vagy faágnak nézné, és átbukdácsolna rajta. Vagy simán kettéharapná.

Egyik szeme mindig nyitva

Ez utóbbi készteti arra a zsiráfot – és nem csak egy zsiráfot, például a Nyíregyházi Állatparkban június végén született Jubileum nevezetű zsiráfgyereket, hanem mind az összest –, hogy még akkor se aludjanak eléggé, ha a nyakukat sikerült szépen rátekerni a hátuk közepére, hanem skubizzanak, nem jön-e egy kétes indíttatású állattárs.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 9. számának 62. oldalán!)

Címkék: zsiráf, a zsiráf alig alszik, a zsiráf béget

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!