A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Sejtelmes és rejtelmes segítőink

Némelyik félelmetes, másik iszonyatos, a harmadik kedves, a negyedik butácska, van aztán még szőrmók, rikoltozó, repkedő, szóval ilyen is, olyan is.

Fotó: Shutterstock.com

Némelyikhez vonzódunk, a másiktól irtózunk, van, amelyikhez odabújunk, és olyan is akad, amelyikre rábíznánk az életünket. Mit tudnak vajon az állatok, amitől ennyire hatással vannak ránk?

Nem újdonság, hogy az állatoknak jobb érzékelője van a világban történő változásokra, mint az embereknek. Gondoljunk csak egy földrengés közeledésére, vagy a cunamit előre jelző madarak, sőt, akár elefántok határozott menekülésére. Megérzik a tornádó közeledtét, a hózápor vagy a vihar érkezését.

Egyes kutyák a szag alapján beazonosítják az ember szervezetében található rákos daganatot, a lovak és delfinek pedig az emberi psziché betegségeit képesek gyógyítani puszta jelenlétükkel. Mi ez a képesség? Varázserő?

Élni tanítanak

Az emberiség évezredekkel ezelőtt sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonított az állatoknak. Minden teremtésmítoszban szerepelnek vagy mint teremtők, vagy mint teremtőtársak. Ők szabadítják ki az embereket a sötétségből, ők hozzák el a Napot, a melengető tüzet.

Hogy az állatok a segítségünkre sietnek, vagy hogy segítségül hívhatók, rögzült a tudatalattinkban, és nem csak a gyakorlatias valóságban, de a spirituális világban is szólítjuk őket.

Állatszellemek, totemállatok segítenek a nagy csatáinkban, döntéseinkben, küzdelmeinkben, az állat kimagasló tulajdonsága áramlik át a védelmet kérő emberbe például az indián hiedelem szerint. Medve, farkas, jaguár, sas… mind az ember segítségére siet, ha az a megfelelő módon kéri.

A Mindenséggel együtt táncolnak

A japán tudósokat meglepte, milyen gyakori a tengeri állatoknál a körkörös mozgás. A szakemberek nyomkövetők segítségével mérték fel, hogy miként úsznak a különböző fajok. A csapat többek között teknősöket, cápákat, fókákat és delfineket vizsgált.

A kutatók egyelőre nem tudják, mi áll a jellegzetes mozgás hátterében. Az úszási mintázatra először a közönséges levesteknősnél lettek figyelmesek. Narazaki Tomoko, a Tokiói Egyetem munkatársa nem hitt a szemének, mert az állatok keringése annyira egyenletes, szinte gépszerű volt. 

Elgondolkodtató, miért furcsálljuk ezt, amikor a világegyetem is csupa körkörös mozgású rendszerből áll, így mozognak a csillagok, a holdak, így kavarognak a naprendszerek. Érdekes lehet, hogy a középkorban alakult szufi egyház papjai is így táncolnak körbe-körbe, idézve a mindenség táncát.

A kutyák érzelmi tükrök

De nem kell óriásteknőst vagy bálnát tartanunk, hogy észrevegyük, az állatok igazi spirituális lények. Ha alaposan belenézünk kutyánk vagy macskánk, tengeri malacunk, netán kanárink szemébe, nyomban láthatjuk, hogy sokkal titokzatosabb gondolatok járnak a fejében, mint hinnénk.

A kutyák például képesek totálisan lemásolni gazdájuk hangulatait. Ha a gazdi szomorú, kedvetlen, a kutya is elvonul a kuckójába, és alszik. Ha a gazdi beteg, a kutya nem mozdul a láb mellől. Ha örömhír érkezett, a blöki is előkeresi a labdáját, és bohóckodni kezd. De nem csak a hangulatainkra, a közelgő veszélyre vagy a halálra is rettentően fogékonyak, akár vészjelzőként is működhetnek.

A macskák tisztánlátók

Fotó: Shutterstock.com

Számtalan történetet ismerünk már arról, amikor egy macska jelezte valaki balesetét vagy közelgő halálát.

Egy Bohóc nevű macska egyik éjjel átment a szomszéd kertbe, és éktelen vinnyogással kaparni kezdte az ablakpárkányt. A szomszéd ismerte a macskát, de olyan még nem történt, hogy este 11-kor Bohóc átment volna hozzájuk randalírozni. A szomszéd először azt gondolta, csak játszik, aztán egyre gyanúsabb lett a szituáció. Megfordult a fejében, mi van, ha Bohóc gazdájával, az egyedül álló nénivel történt valami. Meg akarta fogni a macskát, hogy hazavigye, de az felé kapott és elszaladt. Egyedül ment hát át a szomszédba, ahol földön fekve, ájultan találta a nénit. Ha Bohóc nem jelez, reggelre meg is halt volna.

De ezenkívül is tudnak hátborzongató dolgokat a macskák, megérzik a gonoszságot, a közelgő balszerencsét, a rossz energiákat, és a beteg testrészen kaparászással jelzik a gazdi testi betegségeit, akár egy epegyulladást is. 

A fecske hozta le tollain a Napot

Az indiánok szerint a fecske hozta le tollain az embereknek a Napot. A perzsák hite pedig a rókát tartja szent állatnak, mert ő segíti át a holtakat a mennybe. Ugyanez a tisztség az ősmagyarok hitében a kutyát illette. A természeti népek az isteneikre is állati tulajdonságokat aggattak, és úgy hitték, az emberek is valamelyik állat képében élnek tovább haláluk után. Ezek az állati mítoszok tovább élnek a közös tudatalattinkban, és gyakorta megjelennek álmainkban.

Állatok jelentése az álmainkban

 • Szarvas: az örök megújulás, a hosszú élet, a halhatatlanság jelképe
 • Egér, patkány: siker, jó észjárás, szerencsés ügylet
 • Macska: spirituális érzékenység, de árulásra is utalhat
 • Medve: valaki a védelmünkre siet, vagy gyors gyógyulás
 • Disznó: gazdagság, jólét
 • Teve: nem árt félretenni egy kis pénzt a szűkebb időkre
 • Teknőc: kiegyensúlyozottság, pihenés
 • Csibe: szeretet, kedvesség
 • Bika: valaki uralkodik felettünk
 • Róka: Boldog családi élet
 • Oroszlán: dicsőség, ragyogás
 • Bolha: bosszantó dolgok
 • Ló: szenvedély, szabadság, erő
 • Majom: valaki kémkedik utánunk, nem árt az óvatosság!
 • Kutya: hűség, jó társ, békesség
 • Hal: sok pénz
 • Tehén: békesség, boldogság
 • Tigris: veszedelem, ellenségek
 • Kígyó: anyagi vagy érzelmi veszteség

(Forrás: Wikipédia, 1000 Álom nagy szótára – Napraforgó Kiadó)

 

Címkék: állati képességek, tisztánlátó macska, empata kutya, körkörös mozgás a vízben

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!