A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Romantikus filmek sztárjai, akik a forgatáson szerettek egymásba

Ha a filmvásznon látunk egy szerelmespárt - vagy csak egy párost, akik jól működnek együtt - rögtön felvetődik a kérdés, hogy vajon a valóságban is együtt vannak-e. Ugye emlékszünk még a 2018-as Csillag születik című filmre? Nos, ha a filmre csak halványan, de a Shallow című dalra, és Lady Gaga-Bradley Cooper románcára világosan. Igaz, azóta sem tudjuk biztosan, hogy a valóságban vajon összejött-e a páros vagy sem. Ám a kérdés ettől függetlenül adott: hogyan alakulhat ki a szerelem egy forgatáson? Nos, mindenkinél máshogy. Rachel McAdams és Ryan Gosling például először ki nem állhatták egymást a Szerelmünk lapjai munkálatai során. Natalie Portman és Benjamin Millepied viszont azonnal érezte a vonzalmat, amikor elkezdtek dolgozni a Fekete hattyún. És bizony, Bradley Coopernek is van romantikus emléke a filmforgatásról, még ha Lady Gagát nem is soroljuk ide.

„Bármire koncentráltunk, virágba borult” – Will Smith és Jada Pinkett Smith

Fotó: Shutterstock.com

Will Smith és Jada Pinkett a Kaliforniába jöttem forgatásán találkoztak először. Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színész a kilencvenes években bizony kétszer nősült. Első felesége Sheree Zampino volt, akit 1992-ben vett el (egy fiuk is született), de három év után tönkrement a házasságuk. Bár akkor még hivatalosan nem váltak el, de Smith egyre nagyobb figyelmet szentelt Jada Pinkettnek a napi forgatásokon.

1995-ben jöttek össze, két évvel később pedig össze is házasodtak. A színész a tavaly megjelent Will című könyvében azt írta, hogy Jadával a forgatás során jól ment a közös munka, de egy baráti vacsorán kerültek nagyon jó viszonyba. Smithnek imponáló volt, hogy a színésznővel bármiről tudott beszélgetni.

„Olyan természetesen illettünk össze, egyesített energiáink pedig úgy megsokszorozódtak, mintha nem is új szerelmesek, hanem régi barátok lennénk. Volt egy közös nyelvünk, és bármire koncentráltunk, az virágba borult” – írta az önéletrajzi könyvben.

A szerelemnek és talán valami felsőbbrendű erőnek köszönhették, hogy Smith végül elvált, és Jada mellett kötött ki. Két gyerekük született, Jaden 1998-ban, Willow 2000-ben látta meg a napvilágot. A színész házaspár élete egyébként botrányoktól mentes volt, egészen a tavalyi Oscar-gáláig.

Talán még sokan emlékeznek rá, amikor Chris Rock, az est házigazdája a foltos hajhullásban szenvedő Jada Pinkett Smith kopaszságával viccelődött, mire Will Smith felment a színpadra, és felpofozta a komikust. Az eset hatalmas port kavart, Smith-t 10 évre eltiltották az Oscar-gálán való részvételtől. A színész azóta nyilvánosan is elnézést kért a komikustól.

Akkor pletykaként az is felmerült, hogy egy ideje nagy a feszültség Will Smith és a felesége között. Az Oscar-botrány csak pont volt az i-re. Ha elválnak, Will 350 millió dolláros vagyonának fele Jadát illetné, de bennfentesek szerint itt még nem tartanak. Talán van remény, hogy betartsák a fogadalmukat: jóban, rosszban, egészségben, betegségben kitartsanak egymás mellett…

„Még mindig ő a kedvenc táncpartnerem” – Natalie Portman és Benjamin Millepied

Fotó: Northfoto

Natalie Portman karrierjét a 2010-es Fekete hattyú című film nemcsak abban határozta meg, hogy Oscar-díjat kapott érte, hanem leendő férjét is a forgatáson ismerte meg. Darren Aronofsky pszicho-thrillerében Natalie egy tehetséges, de gátlásos balerinát alakít. Benjamin Millepied pedig, aki akkor még a New York City Ballet tagja volt, koreográfusként debütált a filmben. A közös munka során szerelem szövődött közöttük.

Persze a francia balettművészt a színésznő már azzal elvarázsolta, hogy Natalie elképesztő elszántsággal kezdett bele a táncpróbákba: még azelőtt elkezdett balettórára járni, hogy hivatalosan megkapta volna a film forgatókönyvét. Annyira hitt ebben a filmben, hogy tenni akart érte. Egy éven át táncórákra járt, és amikor ezt később elárulta a koreográfusnak, ő csak ámuldozni tudott mindezen.

Millepied két évvel a film bemutatója után feleségül is vette Portmant, és a páros azóta már két gyermeket is nevel. A nyilvánosságot viszont folyamatosan kerülik. Az esküvőt a sajtó kizárásával, szűk körben tartották meg egy kaliforniai magánházban, és több mint 10 év elteltével sem enyhítettek azon, hogy a média nem vehet részt az életükben.

Néhány éve felröppent a hír, hogy bár a világ egyik legtökéletesebb párjának tűnnek, a háttérben ők is komoly gondokkal küzdenek. A balettművész nem érzi jól magát Los Angelesben, ahol gyakorlatilag csak ’Portman férjeként’ emlegetik.

New Yorkban ő volt az egyik vezető koreográfus, és a szakma elitjéhez tartozott, de mindezt gondolkodás nélkül feladta felesége karrierje érdekében. A mellőzöttség idővel mégis sebet ejtett. Bár nem látunk bele az életükbe, csak bízhatunk abban, hogy sikerül(t) megoldani a problémáikat. És ahogy nyolcadik házassági évfordulójukon a színésznő írta, továbbra is a férje marad a kedvenc táncpartnere. 

„A házasság nem szerepelt a terveim között” – Daniel Craig és Rachel Weisz

Barátság, munka, végül szerelem
Fotó: Budapest Film

Daniel Craig és Rachel Weisz 1994-ben ismerkedtek meg egymással, azonban csak 2010-ben lettek egy pár. A The Telegraph beszámolója szerint a National Theatre Studióban ismerkedtek össze, amikor a Les Grandes Horizontales darabban játszottak együtt. Több szerelmi jelenetük is volt, de ez a közös munka még nem ébresztette fel bennük az egymás iránti vonzalmat. A színésznő akkoriban Darren Aronofsky (lásd fentebb) filmrendezővel járt, és a 007-es filmek sztárja sem hevert parlagon.

2010-ben, amikor elkezdték forgatni az Álmok otthona című filmet, mind a ketten szinglik voltak. Amikor a magyar gyökerekkel is rendelkező színésznőtől megkérdezték, hogyan szerettek egymásba Craiggel, csak annyit mondott: „Évek óta barátok voltunk.” A közös munka – immár másodszor – viszont átfordított bennük valamit, olyannyira, hogy 2011 júniusában ki is mondták a boldogító igent. 2018 áprilisában született meg a kislányuk.

A színésznő egyébként sosem gondolta volna, hogy valaha férjhez megy, de Craig megváltoztatta Rachel véleményét. „A házasság nem volt a terveim között. Pont ellenkezőleg gondoltam, nem tudtam a romantikus vígjátékokkal sem azonosulni, nekem úgy tűnt, hogy mindnek a házasság a lényege. Aztán egyszer csak megtörtént velem, egy boldog és érett pillanatomban. Ma már büszkeséggel viselem a jegygyűrűm” – nyilatkozta egy amerikai lapnak, és ez remélhetőleg sokáig így is marad.

Igazi álompár voltak – Rachel McAdams és Ryan Gosling

Fotó: Newline Cinema

Ryan Gosling és Rachel McAdams a 2000-es években igazi álompárt alkottak, noha csak három évig voltak együtt. Hogy miért emlékszünk vissza rájuk mégis olyan nagy szeretettel? Talán a miatt a film miatt, amely azóta is nagy kedvencünk.

A 2004-ben bemutatott Szerelmünk lapjait 2002 vége és 2003 eleje között forgatták. Noah-t Ryan Gosling, Allie-t Rachel McAdams játszotta. A két színész között nem volt első látásra szerelem, sőt, a pletykák szerint ki nem állhatták egymást. A színész még azon is eltöprengett, hogyan lehetne kirúgatni Rachelt a filmből. Végül mégis maradt az eredeti felállás a szereposztásban, és elkészült a film, melynek végére a két sztár nemcsak megkedvelte egymást, de szerelmesek is lettek.

Egész Hollywood odáig volt értük. Bár nem sokat nyilatkoztak a kapcsolatukról, a 2007-es szakítás után Gosling megtörte a csendet. „Ha mindkét fél a showbizniszben dolgozik, az bizony sok esetben elronthat egy szerelmi kapcsolatot. Minden fénytől megfoszt, így semmi sem tud fejlődni” – mondta sejtelmesen a színész.

A két sztár ma már baráti viszonyt ápol egymással, talán ez annak is köszönhető, hogy mind a ketten boldog párkapcsolatban élnek, és családot alapítottak. Gosling Eva Mendesszel van együtt, McAdams pedig Jamie Linden forgatókönyvíróba szeretett bele.

Könnyed és feledhető kapcsolat – Jennifer Aniston és Vince Vaughn

Roland Garros teniszmeccsen 2006-ban
Fotó: Northfoto

A Jóbarátok című sorozatból világhírnevet szerző Jennifer Aniston öt év házasság után vált el Brad Pitt-től, majd 2005 őszén összejött Vince Vaughnnal. A Szakíts, ha bírsz! című film forgatásakor jöttek össze, de ezt a tényt igyekeztek sokáig titokban tartani. Igaz, az egész románc nem volt túl hosszú, egy évig tartott.

2006-ban már eljegyzésről is írtak az amerikai lapok, de a pár ezt határozottan cáfolta. Sőt, a kapcsolatuk a nyár közeledtével meg is romlott, aminek az okát sem akkor, sem azóta nem részletezték. Az akkor 37 éves Aniston októberben még meglátogatta Vaughnt Londonban, ahol új filmjét forgatta, majd decemberben, miután a színész Budapesten is járt – ahol megismerte a budapesti éjszakai életet és fürdőkultúrát – szakított Jenniferrel.

Na, erről persze nem Budapest tehet, de el kellett fogadnunk, hogy ez a szerelem majdnem olyan volt, mint a film, amelyben összejöttek: könnyed és feledhető.

Pedig milyen szépek voltak együtt – Bradley Cooper és Zoe Saldana

Fotó: Big Bang Media

2011 végén úgy tűnt, újabb álompárnak örülhetünk, ma már tudjuk, hogy csak egy évig. Bradley Cooper, aki akkoriban a Másnaposok 1–2. főszereplőjeként viselte az ’ügyeletes szívtipró’ titulust az Avatar című film sztárjával, Zoe Saldanával jött össze.

A két híresség éppen a Lopott szavak forgatásán dolgozott, amikor a közös munka nem várt fordulatot hozott. A történet szerint is egy párt alakítottak, így annyira meg sem lepődött a közönség, hogy a valóságban is párrá csiszolódtak.

Saldana éppen akkor – egy hónappal korábban – vetett véget 11 éve tartó kapcsolatának, Cooper pedig azon a tavaszon szakított Renée Zellweger színésznővel. Bradley és Zoe e rövid idő alatt kétszer is szakított, de az első mosolyszünet után még adtak egy esélyt maguknak.

Számos bulvárlap szerint viszont a románcnak Cooper anyukája ’tett be’, aki nem nézte jó szemmel Zoe és fia kapcsolatát, folyamatosan igyekezett Bradley-t lebeszélni a színésznőről. Bármi is történt, az mindenesetre érdekes, hogy többször is felröppent az a teória, miszerint a színész túlságosan függ az édesanyjától, ezért félő, hogy sosem fogja megtalálni az igazit. Tavaly még az Oscar-gálára is anyukájával érkezett a 48 éves sztár, így lassan kijelenthető, hogy Hollywood egyik leghíresebb agglegényének életében csak egy nő állandó, az édesanyja, Gloria Campano.

Címkék: filmsztárok, akik a forgatáson szerettek egymásba, will smith és jada pinkett smith, daniel craig és rachel weisz, jennifer aniston és vince vaughn, bradley cooper és zoe saldana

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!