A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ridikül válogatás

Víz, zene, virág...

Gyere, és hozd el a családod is! Ezen a hétvégén ismét hangos lesz a tatai Öreg-tó környéke, és nem csak a gyerekzsivajtól.

Fotó: http://vizzenevirag.hu

Családi programokkal és koncertekkel várják a szórakozni vágyókat, minden generációra gondolva, szóval a nagymamák és a nagypapák se maradjanak otthon! Lesz jazz és dixieland, pop-rock és electro-party aréna. Jön a gyerekek nagy kedvence, a Kaláka, de lesznek vízi versenyek, légi bemutató, tűzijáték és természetesen kirakodóvásár is.

VÍZ, ZENE, VIRÁG FESZTIVÁL
Tata,  június 23–25.   

 

Esztergomi nyárnyitó

Az esztergomi nyarat pénteken este Charlie koncertje nyitja meg a Nagy Duna sétányon, és másnap Caramel folytatja a sort, úgyhogy érdemes időben lefoglalni a jó állóhelyeket a koncertek előtt. De előtte tegyünk egy sétát Esztergomban, és élvezzük ki a csodálatos dunai panorámát.

És még egy javaslat: nem árt jó előre bejegyezni a naptárunkba a Szent István Napi Zenei Fesztivált is augusztusban, mert zúzós zenekarok is érkeznek majd, például a Tankcsapda, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel.

NYÁRNYITÓ FESZTIVÁL – ESZTERGOM
Nagy Duna sétány 1.,  június 23–24.  

 

Időutazás Győrben

Lovagok jelmezes felvonulásával kezdődik a lovagkirály ünnepe Győrben, ahol néhány napra megidézik Szent László korát harci tornákkal, lovagi táborokkal, kézműves forgataggal és ügyességi játékokkal. Az egész napos ’csatázást’ szombaton este a Győri Ördöglovasok lovas-tüzes show-ja és a Csókakői HUN-ok látványos tűzzsonglőr-bemutatója, vasárnap pedig a Szelindek zenekar koncertje zárja majd.

SZENT LÁSZLÓ NAPOK
Győr – Belváros, Káptalandomb, Aranypart, június 23–25.

 

Ámos Imre kiállítása

Ritkán látott Ámos Imre-grafikákból és -festményekből nyílt új kiállítás Szentendrén. A tárlaton nemcsak a művész 1939–1944 között keletkezett munkáit láthatjuk, hanem szöveges hagyatékát is, így az Anna Margithoz írt korai szerelmes leveleit, az ezekben az években vezetett naplóját, vázlatkönyveit, a lágeréletről tudósító tábori levelezőlapjait és lírai verseit.

CINÓBER ALKONY
Ferenczy Múzeumi Centrum, Ámos Imre – Anna Margit Emlékmúzeum
augusztus 20-ig

 

Lombok között a kaszói erdőben

9,5 méter magasan, egy interaktív lombkorona-tanösvényen végigsétálva ismerkedhetünk meg a belső-somogyi gyertyános-tölgyes erdő élővilágával. Az ösvény, amely egy fából épített hídszerkezet, 124 méteren át kanyarog a fák között, és nemcsak pihenőket építettek hozzá, hanem egy láthatatlan lest is, a gyerekek nagy örömére. 

KASZÓI LOMBKORONA-TANÖSVÉNY
450 méterre a település központjától

 

Színre visszük a nyarat!

Színes, friss és üdítő, így ajánlja magát az idei nyárra a 35 éves Kőszegi Várszínház, amely saját bemutatóval is ünnepel, mégpedig Johann Nepomuk Nestroy A talizmán című darabjával, Kelemen József rendezésében. Egy vérzékeny és érzékeny krónikát is színre visznek a HOPPart társulattal együtt, ez lesz Spiró György Árpád-ház című darabja, melyet még 1995-ben írt a szerző.

A próza mellett zenés és táncos előadások is lesznek, például a Lautrec táncolni fog, amelyet  Gergye Krisztián koreografált és rendezett. A Kőszegi Várszínház Dés Mihály Pesti Barokkjával zárja a nyarat.

KŐSZEGI VÁRSZÍNHÁZ 2017
Jurisics-vár,  augusztus 2-ig

Címkék: esztergom, győr, tata, kőszegi várszínház, kaszói lombkorona – tanösvény, ferenczy múzeumi centrum, víz, zene virág fesztivál, szent lászló napok, nyárnyitó fesztivál

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!