A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ridikül Válogatás

30 színház, 1 karszalag

Fotó: www.szinhazakejszakaja.hu

A színházi évad elején, szeptember 17-én rendezik meg a Színházak Éjszakáját Budapesten. Idén 30 teátrum vesz részt az eseményen, közel ezer fővel. Ezen a különleges éjszakán megnyílnak a színházak művészbejárói, a nézők néhány órára bennfentesekké válhatnak a színpad mögötti terekben.

Szokatlan közelségben kulisszatitkokat tárnak fel számukra a színészek és a háttérszakmák dolgozói, bevezetve őket a színházak rejtett zugaiba, beszélgetnek velük, rövid jeleneteket adnak elő, olyan különleges színpadi produkciókat, amelyekre egy egész estés előadás túl hosszú lenne. Így válhat közös inspirációvá a színház, amiből a fogyatékkal élők sem maradhatnak ki. Nekik különleges törődéssel kínál programot a résztvevők közül több színház, audionarrációval, akadálymentes járatokkal és jeltolmácsok szerepeltetésével.

Az előző évekhez képest az új tagok között köszönthetjük idén a Baltazár Színházat, az RS9-et, a Sanyi és Aranka Színházat, a Turay Ida Színházat, valamint a Vidám Színpadot.

A további résztvevő színházak: Átrium Film-Színház, Bethlen Téri Színház, Budapesti Operettszínház, Budapest Bábszínház, Dumaszínház, Játékszín, József Attila Színház, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Karinthy Színház, Katona József Színház, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Madách Színház, Magyar Állami Operaház, Momentán Társulat, Örkény István Színház, Pesti Magyar Színház, Pinceszínház, Radnóti Miklós Színház, Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Szkéné Színház, Thália Színház, Trafó, Újszínház, Vígszínház.

SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA, BUDAPEST
2016. szeptember 17. 

Ezerarcú műemlék

A budapesti színházak mellett ezen a hétvégén múzeumok, középületek, műemlékek, templomok és fürdők is várják vidéken és a fővárosban a látogatókat, épületvezetésekkel, koncertekkel és más érdekességekkel.

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából olyan közintézmények is megnyitják kapuikat, melyek a nyilvánosság elől egész évben rejtve vannak, bekukkanthatunk azoknak a raktáraknak a mélyére, ahová földi halandó egyébként nem léphet, s olyan kulisszatitkokat ismerhetünk meg, amelyeket az év többi napján mélységes titok övez.

Az idei rendezvény központi témája az „Ezerarcú műemlék – 170 éve született báró Forster Gyula, a Műemlékek Országos Bizottsága egykori elnöke”, amihez százával csatlakoztak intézmények az egész országból. Az Európai Unió 2016-os ajánlásához kapcsolódva kiemelten kezelik az „Örökség és közösség” témakörét, de nem feledkeznek meg az 1956. évi forradalom hatvanadik évfordulójáról sem.

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI
Részletes programok:
http://www.oroksegnapok.hu
2016. szeptember 17–18.

A remény jelei

8 napon át tart az Ars Sacra Fesztivál, amely a kultúrában, a művészet különböző műfajain keresztül a remény jeleit kívánja felmutatni. A fesztiválhoz évről évre csatlakoznak a legnagyobb múzeumok, kulturális központok, galériák, s a programok ingyenesek. A felhívásra a történelmi egyházak megnyitják templomaik kapuit, bemutatják az adott templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket és kiállításokat szerveznek.

X. ARS SACRA FESZTIVÁL – 2016. szeptember 17–25. 
NYITOTT TEMPLOMOK NAPJA – 2016. szeptember 17.

A napló folytatódik

A folytatásban Bridget Jones már negyvenes szingli, mikor megismerkedik egy Jack nevű jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékban biztos a baba apjának kiléte...

BRIDGET JONES BABÁT VÁR
Bemutató: szeptember 15.

Enni kell, rogyásig

Pálinkafesztivál és Kertészeti Kiállítás nyílik Győrben, Őszi Bormustra Szegeden a Dóm téren, Szüreti Napok Szekszárdon, Tökfesztivál Rácalmáson, Édes napok, Csokoládé- és Édességünnep Budapesten, Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál Gyöngyösön, Paprikafesztivál és Paprikás Ételek Főzőversenye Kalocsán, Hagymanap Ópusztaszeren, Burgonyafesztivál Gyenesdiáson, és még Hollókőn is megnyit a Gasztro Vár.

GASZTROFESZTIVÁLOK

Vadlesen a Terézvárosban – séta gyerekeknek

Ezúttal a gyerekeket és szüleiket hívja vadregényes városi sétára az Imagine Budapest, ahol a terézvárosi állatok és más furcsa lények nyomába erednek. Igaz, nem puskával, csak kis távcsövekkel szerelkeznek fel, de jó eséllyel így is begyűjthetnek a kígyótól az oroszlánon át a szárnyas griffig mindenféle lényeket. A sétát 7–12 év közötti gyerekeknek ajánlják.

TERÉZVÁROSI SÉTÁK
Szeptember 18. 10.30 – Találkozási pont: az Operaház főbejáratánál
Útvonal: Hajós utca – Ó utca – Nagymező utca – Király utca – Liszt Ferenc tér – Andrássy út

A Károlyi-kastély titkai

Havonta indul botanikai séta a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjában. A látogatók felfedezhetik a 22,5 hektáros történeti kertet, amely egyben természetvédelmi terület is, a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növényeket, a 100–170 éve meglévő őshonos és egzóta faállományt, a csónakázótavat és a gloriette épületét.

KASTÉLYLÁTOGATÁS ÉS BOTANIKAI SÉTA
Fehérvárcsurgó, Petőfi utca 2., szeptember 18.

Kicsiknek kis ló

A Magyar Póni Klub Szövetség idén is kétfordulós versenyt írt ki a Bodor Majorba, a Bodor Kupa döntőjére. A Póni Klub versenyein huszonegy éves korig vehetnek részt klubtagok, de a versenyeket kipróbálhatják olyan gyerekek is, aki nem tagjai a Szövetségnek, alsó korhatár nincs, négy-öt éves kortól bárki bekapcsolódhat a klub versenyrendszerébe. A Bodor Majorban ingyenesen megtekinthető az állatpark, a fogatkiállítás és igénybe vehető a játszótér.

PÓNI KLUB VERSENY
2021 Tahitótfalu, Bodor Major Lovas és Szabadidőpark, 2016. szeptember 18.

 

Címkék: károlyi kastély, színházak éjszakája, terézvárosi séták, póni klub, ars sacra fesztivál, kulturális örökség napja

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!