A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Rántott hús újragondolva

Fotó: Shutterstock.com

Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet csirkemellfilé, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg dió, 5 szál kakukkfű, 2 tojás, liszt, só

Elkészítés: Ha azt gondolnád, hogy a rántott hússal (lánykori nevén wiener schnitzel) ebben az évezredben sem történhet újdonság, ideje új alapokra helyezni a témát. Többek között azért is, mert ez az étel a gyerekek között is az örök toplistás, nagyot nem tévedhetünk vele, mindig elfogy.

Nézzük csak!

A megszokottól eltérően a morzsával kezdjük a rákészülést. Annak előtte pedig a kakukkfű lecsipkedésével és a dió durvára törésével. Ha elkészült, mindezt keverjük bele a morzsába. Jöhet a hússzeletek finom klopfolása, majd sózása. Innen pedig már minden a megszokott módon történik: panírozunk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) boldogan.

És van egy jó hírünk: a mi rántott húsunkat nem kell forró olajban sütni! 200 fokra előmelegített sütőbe, sütőpapírral bélelt tepsibe (zsiradék hozzáadása nélkül) kerül a drága, ahol is 15-20 perc alatt aranybarnára sül. (Félidőben nézzünk rá, ha kell, fordítsuk meg a szeleteket.)

Köretnek krumplipürét vagy hasábburgonyát, esetleg nagy adag salátát kínáljunk.

Címkék: kakukkfű, dió, rántott hús, wiener schnitzel

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!