Rántott hús újragondolva
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet csirkemellfilé, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg dió, 5 szál kakukkfű, 2 tojás, liszt, só
Elkészítés: Ha azt gondolnád, hogy a rántott hússal (lánykori nevén wiener schnitzel) ebben az évezredben sem történhet újdonság, ideje új alapokra helyezni a témát. Többek között azért is, mert ez az étel a gyerekek között is az örök toplistás, nagyot nem tévedhetünk vele, mindig elfogy.
Nézzük csak!
A megszokottól eltérően a morzsával kezdjük a rákészülést. Annak előtte pedig a kakukkfű lecsipkedésével és a dió durvára törésével. Ha elkészült, mindezt keverjük bele a morzsába. Jöhet a hússzeletek finom klopfolása, majd sózása. Innen pedig már minden a megszokott módon történik: panírozunk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) boldogan.
És van egy jó hírünk: a mi rántott húsunkat nem kell forró olajban sütni! 200 fokra előmelegített sütőbe, sütőpapírral bélelt tepsibe (zsiradék hozzáadása nélkül) kerül a drága, ahol is 15-20 perc alatt aranybarnára sül. (Félidőben nézzünk rá, ha kell, fordítsuk meg a szeleteket.)
Köretnek krumplipürét vagy hasábburgonyát, esetleg nagy adag salátát kínáljunk.
Még nincs hozzászólás