A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Radírozd le magadról a telet!

Itt a napsütés, a kikelet - a bőrünk éppúgy, mint a növények, szeretné magába szívni a tavasz összes napsütését, vitaminját, éltető nedvességét.

Fotó: Shutterstock.com

A tavaszi arcfrissítéshez nem kell okvetlenül méregdrága kozmetikumokra költenünk, akár házilag is készíthetünk hatékony pakolásokat, bőrradírokat.

Hámlasztás, radírozás

De mielőtt még bármit magunkra kennénk, szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől, szennyeződésektől, mert különben a bőr nem tudja magába inni az éltető tápanyagokat!

A hámlasztás és/vagy radírozás hetente legalább egyszer történjék meg, és azután, ha pakolást nem is teszünk fel, krémezzük be az arcunkat hidratálókrémmel, amely visszapótolja az elvesztett nedvességet.

A hámlasztó alma

Az alma minden vitaminjával és nyomelemével igen jó barátja a bőrnek. Esszenciája, az almaecet szabályozza a bőr kémhatását, megtisztítja és összehúzza a pórusokat, és fényessé varázsolja a bőrt, ráadásul lassítja a ráncok kialakulását. (Ha tartunk az almaecet savas hatásától, reszeljünk le egy almát, és azt a pépet használjuk helyette.)

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 4. számának 28. oldalán!)

Címkék: arcbőr hámlasztása, bőrradír receptek, házi arcpakolás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!