A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Pontosan ezt az életet kell élned

Nincs kínzóbb érzés, mint a békétlenség, az elégedetlenség, a jelen sorsunk kárhoztatása. Miért születtem épp erre a helyre, épp ezek közé az emberek közé, épp ilyen külsővel, ilyen adottságokkal? Hogy miért? Mert ezt választottad.

Igazságtalanság, hogy nekem csak ez jutott! Mert ha nekem olyan szüleim lettek volna, ha gazdag családba születek bele, ha én is örököltem volna ilyen meg olyan tehetséget… És sorolhatnánk a keserveket, melyek nem hagynak nyugodni. Pedig senki más nem tehet arról, hogy épp ezekkel a körülményekkel, családtagokkal, kapcsolatokkal, fizikai alkattal kell együtt élnünk, csakis mi.

A keleti vallások szerint nem csupán egyetlen életet élünk, életeink között pedig egy felfoghatatlan, köztes létben tartózkodunk. A Tibeti Halottaskönyv ezt nevezi Bardónak. A Bardóban pedig eldöntjük, hogy a fejlődésünk érdekében milyen körülményeket, lehetőségeket vagy épp akadályokat teremtünk magunknak a következő életünkre.

Cél a lelki szépség

Fotó: Shutterstock.com

A keleti filozófiákon alapuló túlvilág-magyarázatok szerint a két leszületésünk közti létezésünkben mi magunk döntjük el, hova és kikhez érkezzünk meg a földi világban. Persze abban a letisztult test és ego nélküli állapotban, amely a születésre váró lelket jellemzi, nem az számít, hogy a következő élet minél gondtalanabb, gazdagabb és kalandosabb legyen, hiszen akkor nem is létezne másféle ember, csakis dúsgazdag, sikeres és kimondhatatlanul boldog.

A szempont sokkal inkább az, hogy a következő életünk olyan kihívásokat tartalmazzon, melyek során megtanulhatjuk, amit addig nem sikerült. Az egyetlen cél a tökéletesedés, a jóság és a szeretet megtanulása – akár az önfeláldozás, a boldogtalan sors, a szenvedés, küszködés árán is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 5. számának 54. oldalán!)

Címkék: hindu, tibeti halottaskönyv, bardó, létköz, dezsavü, védikus filozófia

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!