A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Poliglott hírességek

Körösi Csoma Sándor (1784–1842) nyelvtudós, könyvtáros, a tibetológia megalapítója. 1820 és 1842 között nagy utat tett meg, bejárta egész Belső-Ázsiát, megtanulta a tibeti nyelvet, megírta Tibet történelmét, földrajzát, és elkészítette a tibeti–angol szótárt – mindezért később szentté avatták. Utazásai vége felé több mint 17 nyelven tudott írni vagy beszélni.

Fotó: Europress/AFP

II. János Pál pápa 8 nyelvet beszélt folyékonyan, és további 13-at ismert.

Vámbéry Ármin (1832–1913) orientalista, nyelvész 16 nyelvet beszélt.
Tizenhat éves korára folyékonyan kommunikált magyarul, latinul, franciául és németül, miközben már tanulta az angolt, néhány skandináv nyelvet, az oroszt, a szerbet, és más szláv nyelveket. A további tanulmányait Pozsonyban, illetve Pesten, a piaristáknál végezte. Közben megismerkedett a török irodalommal, aminek eredményeként erősen érdeklődni kezdett a török kultúra iránt, olyannyira, hogy megtanulta a nyelvet is.

Ziad Fazah hatvanéves libanoni férfi beszéli a Guinness rekordok könyve szerint a legtöbb nyelvet a világon, összesen 58-at.

 

Címkék: nyelvtanulás, idegen nyelv, poliglott, vámbéry ármin, körösi csoma sándor, ii. jános pál pápa, ziad fazah

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!