A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Petrovics-Mérei Andrea: Fontos a magabiztosság, de nem pótolja az alaposságot!

Az MTVA által az "Év Műsorvezetője" díjjal elismert Petrovics-Mérei Andreával, az M4 Sport műsorvezetőjével beszélgettünk, aki szakmája kulisszatitkai mellett családi életéről is mesélt a Ridikül magazinnak.

Fotó: Gálos M. Samu (MTVA)

– Dömping várható idén a sportesemények terén, melyekkel foglalkozol kiemelten?

A pandémia miatt annyira feltorlódott a nemzetközi versenynaptár, hogy egyik világeseményből esünk a másikba, ami nekünk, sportrajongóknak egy extra időszak, míg a sportolóknak komoly fejtörést okozhat. Ha ajánlanom kellene, kicsit hazabeszélve: atlétika, vízilabda, labdarúgás és a Forma–1-et is választanám. Valószínűleg az én 2022-es évem elsősorban ezekről a sportágakról szól majd.

Az F1-nek a 2021-es szezon után szerintem nem kell reklám idénre. Nem tudom, látunk-e még valaha olyan végjátékot, mint amilyen a tavalyi volt, de a szabályváltozásokkal, a Hamilton–Verstappen-csatával, a Magyar Nagydíj hangulatával idén is garantált lesz a szórakozás.

Atlétikában és vízilabdában is lesz idén Eb és vb is, mindkét sportágban családilag érintett vagyok, nincs nap, hogy valamilyen módon ne foglalkoznék vele. A foci pedig alap, akár klubszinten, akár válogatott szinten. A tavalyi, részben hazai rendezésű Eb-nek részese lehettem mint az M4 Sport stábjának tagja Budapesten és Münchenben is. Idén a Nemzetek Ligája sorozatban jönnek majd sztárcsapatok hozzánk. Az év végén pedig ott lesz a vb!

– Van-e olyan műsor az M4 Sport kínálatában, amelyet, bár nem te vezetsz, érdekessége miatt ajánlanád másoknak?

Az élő közvetítések körüli műsorvezetés mellett nagyon szeretem a magazinműsorainkat, mint a Boxutca vagy a Bajnokok Klubja. De az Átigazolás is a maga nemében egyedi, extra tudást igényel mind szerkesztőtől, mind műsorvezetőtől. Élvezettel nézem itthonról mindegyiket.

– Több mint 25 éve tévézel. Ennyi idő után biztosan kialakult a saját rutinod. Hogyan készülsz fel az adásokra? Változott a műsorvezetési stílusod a kezdetek óta?

A stílusomra hatott, hogy az évek során magabiztosabb lettem a felhalmozott információk, tapasztalatok birtokában. A felkészülésem viszont semmiben nem változott. Ugyanolyan alaposan készülök minden egyes műsorra, mindegy, hogy az egy vb-döntő vagy egy ’sima’ bajnoki. Ebből nem engedek. Magammal szemben elvárás az, hogy csak úgy mehetek be a stúdióba, hogy nincs hiányérzetem ezzel kapcsolatban.

Nem érezném jól magam, ha nem tettem volna meg mindent azért, hogy a maximumot hozzam ki magamból, a műsorból. Csapatban dolgozunk, én vagyok ott a végén, akit látnak a nézők, de a többiek rengeteg munkája a háttérben rajtam is múlik. Nem tehetem meg velük szemben sem, hogy felkészületlen legyek.

– Ha éppen nem dolgozol, mivel töltődsz fel? Van-e valamilyen hobbid? Sportolsz-e jelenleg valamit?

Minél többet igyekszem a családommal lenni. Nem szokványos ritmusban zajlik az életünk, nem egyszerű olyan napokat, órákat találni, amikor együtt tudunk lenni. A férjemnek és a gyerekeknek is elsősorban a sport miatt van elfoglaltsága bőven.

De ez annyit ad nekünk ebben a zűrös világban, hogy megéri a sok lemondás, még ha pofonokat is kapunk néha. Egyről nem mondunk le: minden körülményben ott vagyunk egymásnak erős csapatként. Nekem ez a legfontosabb, hogy a gyerekeink tudják, bármikor, bármiben számíthatnak ránk. Mindent megoldunk. Együtt.

(x)

Címkék: m4 sportcsatorna, petrovics mérei andrea, sportműsorok

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!