A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Párizs egy mozgalmas ünnep

Lehet egyszerűen fogalmazni, ahogyan a múlt század közepének őzikeszelídségű színésznője, Audrey Hepburn tette - "Párizs mindig jó ötlet." De hogy miért szükséges, miért kell Párizsba utazni, azt igazán Ernest Hemingway véleménye világítja meg. "Ha fiatal éveidben olyan szerencsés voltál, hogy Párizsban tölthettél egy kis időt, akkor bárhová is mész később, az élmény életed hátralévő részében veled marad, és mindig ösztönöz, mert Párizs egy mozgalmas ünnep."

Fotó: Shutterstock.com

Menj, menj, utazz Párizsba az év végén, tölts el ott egy hetet, kilenc-tíz napot, és lefogadom, hazatérve izgalmasnak és pompásnak fogod tartani legsivárabb hétköznapjaidat is. Ha van pár perced, megtudhatod, miért, és hogyan csináld. Tervezzük meg együtt!

Ne a kötelezőket!

Mindenekelőtt őszintének kell lennünk magunkhoz – még a világ legszebb városai is csalódást okoznak olykor, amikor végigvergődjük magunkat nevezetes látnivalóik során a kötelességteljesítés nyomasztó érzésével. És nem értjük, mi közünk van az évszázadokkal ezelőtti dolgokhoz, bármilyen szépek legyenek azok, és miért kell látnunk saját szemünkkel is azokat a korosodó ’modern’ művészi alkotásokat, amelyekről még az iskolában tanultunk?

Ez a fajta utazás fárasztó, nem enged elmerülni a jelen világában, és nem alakulnak ki életre szóló kapcsolatok a várossal és lakóival, nem szerez helybéli barátokat – pedig éppen ez volna minden utazás értelme.

Tűzzük ki hát magunk elé célként: barátokat akarunk szerezni egy olyan városban, amely sokat tud adni nekünk. Ha kevés pénzünk van, akkor különösen fontos, hogy egyfajta beruházásként fogjuk fel ezt az utat, amelynek a következő években bőséggel meg kell térülnie.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 12. számának 53. oldalán!)

Címkék: párizs, saint-germain-des-prés, quartier latin, buddha bar paris, chez gladines-, le panic room, bourse de commerce

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!