A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Ő a narcisztikus, de csak te szenvedsz

Úgy érzed, bármennyi törődést, szeretetet, figyelmet adtál a párodnak, minden kevés volt? Hogy nem voltál, nem vagy elég jó? Egyre kevésbé bízol önmagadban, a tehetségedben, az erődben, a nőiességedben? Zavarodott lettél, mintha kicsúszott volna a lábad alól a talaj? Egyre fáradtabb és kedvetlenebb vagy, mintha egy láthatatlan mágnes szívná el az energiádat? Úgy érzed, nem vagy szerethető?

Fotó: Shutterstock.com

Ha a fenti kérdésekre igen, igen, igen a válasz, nagyon valószínű, hogy a kedvesed narcisztikus személyiségzavarban szenved. Pontosabban te szenvedsz, neki fogalma sincs, hogy minden cselekedetét, gondolatát, kényszereit egy betegség irányítja.

A narcisztikus személyiségzavar nem tévesztendő össze a narcizmussal, ami csupán egy tulajdonság, és nem lépi túl a még egészséges magamutogatás, önszeretet határát. Egy narcisztikus ember tisztában van a képességeivel, a sikereivel, önérvényesítő, büszke és hiú, néha már idegesítő módon.

Egy narcisztikus személyiségzavaros viszont szerepet játszik, csak tetteti, hogy öntelt és hiú, mert retteg, hogy meglátják valódi arcát, észreveszik, hogy nem is tökéletes, retteg, hogy nyilvánosan megszégyenítik, ezért olyan páncéllal vonja körül magát, melyen semmiféle kutakodó szem vagy felé áramló érzelem nem hatolhat át.

Ez persze nem tudatosul benne, mert álomvilágban él, ahol ő felsőbbrendű, különleges bánásmódot igényel, és nem vonatkoznak rá a társadalmi szabályok.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 8. számának 46. oldalán!)

Címkék: nárcisztikus személyiségzavar, csenddel verés, manipuláció a kapcsolatban, bántalmazás a kapcsolatban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!