A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nyuszi hopp, nyuszi kopp!

Mi az? Kicsi, szőrös, bogyókat hagy maga után, és folyton megbotlasz benne a mosdóba menet. Nos? Hát a húsvéti nyúl pár héttel húsvét után.

Fotó: Shutterstock.com

Ki ne akarna boldogságtól ragyogó gyerekszemekben gyönyörködni, ki ne adna pár ezer forintot azért a túláradó örömért, amit egy kis piros szemű, fehér nyuszi érkezése jelent a gyermeke számára?

Miért ne vennénk neki nyuszit, hisz nem kell hozzá más, csak egy kartondoboz, némi fű meg szalma (vagy széna?), egy itatótál meg répa. És máris szebb lett a világ.

Csak nő, nő és rág…

Igen, csakhogy a húsvéti szabadnapok véget érnek, a tavaszi szünetet követi a robot, a hajnali rohanás, a nyúl viszont marad, és csak nő, nő és rág és bogyózik, és miszlikre szedi a kartondobozt, és bebújik a kanapé alá, és kinyírja a kábeltévét, és már az elektromos vezetékeknél tart, és hiába magyarázzuk neki hangosan és tagoltan naponta százszor, hogy ne ugrándozzon cikcakkban az orrunk előtt, mert véletlenül rálépünk, nem érti a mafla.

A gyerek már rég talált magának egy netes üldözős játékot, már kicsit sem érdekli, hogy van egy nyula, nemhogy még tisztán is tartsa, netán etesse, itassa, de a nyúl túlél, és csak nő és nő. A megoldás egyre élesebben körvonalazódik: a lakást nyúltalanítani kell.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 5. számának 60. oldalán!)

Címkék: húsvéti nyúl, nyúl tartása lakásban, nyúl egészben sütve

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!