A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nemsokára itt az igazi tavasz!

Bár márciusban az időjárás okozhat kellemetlen meglepetéseket, a napnak már ereje van, a hó, ha esik is, már nem marad meg sokáig, a hófoltok tócsákká válnak. Az élet elindul a földben és a föld felett is. Itt az idő, hogy foglalkozzunk cserepes növényeinkkel.

Fotó: Shutterstock.com

Bálint gazdától tudjuk, hogy a cserepes növényeket is át kell ültetni, földjüket fel kell javítani, hiszen télen elhasználták a tápanyagokat.

A terebélyes angyaltrombita

Az angyaltrombita látványos és hálás növény, A legismertebb fajtája az illatos angyaltrombita, amelynek hosszú, fehér virágai nyárutón és ősszel jelennek meg.

A Kolumbiából származó aranyló angyaltrombita júliustól szeptemberig virágzik. Ha mindkét fajtából ültetünk, nyár közepétől ősz végéig virágba borítják erkélyünket, kertünket. Bármely fajtáját választjuk, jellemzőjük, hogy tölcsérszerű virágaik lecsüngenek, csúcsuk széthajlik, és főként esténként kellemes illatot árasztanak.

Mivel télen öt és tíz fok között, világos helyen kell tartani őket, éppen úgy, mint a leandert, célszerű dézsába vagy nagy méretű cserépbe ültetni. Ha az angyaltrombitát világos, hűvös helyen, kevés öntözéssel és tápoldat adása nélkül sikeresen átteleltettük, akkor tavasszal tehetünk valamit a következő virágzás érdekében.

Először ültessük át, illetve az idősebb példányok esetében, amelyeket csak 2-3 évente ültetünk át, cseréljük ki a legfelső talajréteget. Használjunk jó minőségű, laza, tápanyagokban gazdag földet. Ha ezt megtettük, akkor hagyjuk békén a növényt. Majd csak áprilisban kell ágait visszametszeni.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 3. számának 70. oldalán!)

Címkék: leander, mini rózsa, trombita virág, cserepes növények

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!