A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nem éhezünk, mégis fogyunk

A tavasz velejárója, hogy az ember ducibbnak tűnik a tükörben. Ezt úgy lehet elkerülni, hogy nem nézünk a tükörbe, vagy hogy lefogyunk.

Fotó: Shutterstock.com

Igen ám, csakhogy már a szó is, hogy FOGYÁS, olyan szomorú, elkeserítő, borzasztó, hogy inkább visszatekernénk az időt a nagykabátos korszakba. De ugye, nem?

A kevesebb több!

Ezerféle diéta létezik, egyik hatásos, másik nem, de az biztos, hogy a fogyás csakis akkor következik be – de akkor biztosan –, ha kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetbe, mint amennyit elégetünk. Matek az egész, tiszta sor.

Hozzávalók: testsúlymérleg, konyhai mérleg, kalóriatáblázat

De mennyi a kevesebb kalória, és mennyit égetünk el? Ez bizony függ a nemtől, magasságtól, súlytól és attól, milyen életmódot folytatunk. A napi kalóriaszükséglet kiszámolásához sok segítséget nyújt az internet, egyszerűen csak be kell írni a Google-ba, hogy kalóriakalkulátor, és máris rengeteg oldalról választhatunk.

Tájékoztatásul csak annyit, hogy ha például egy 170 centi magas, 70 kilós nő vagy, aki mérsékelt testmozgással éli mindennapjait, egyébként ülőmunkát végez, akkor a szervezeted mintegy 1500 kalóriát éget el naponta.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 4. számának 14. oldalán!)

Címkék: fogyás kalóriatáblázattal, kalóriák kiszámolása

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!