A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nem akarok gyereket!

Hiába virágzik az önálló, önmegvalósító nők világa, hiába tombol a szingliség mint divatos életforma, még mindig döbbent csend követi azt a kijelentést, ha egy nő azt mondja, ő nem akar gyereket.

Fotó: Shutterstock.com

Mert minden nő anya akar lenni. Ha nem is azonnal, de majd később. Ha majd csörög a vekker. Ha majd eljön a nagy Ő. Ha majd meglesz a lakás. Legalábbis a közvélekedés szerint. De mi van, ha mégsem? Mi tudja felülírni bennük a genetikai kódot, a társadalmi mintát, elvárásokat?

Anyám szerint a pokol vár

A 28 éves Rita egyedül él, minden idejét lefoglalja tanári hivatása és számtalan hobbija. – Szeretem az életem – mondja. – Szeretem a rongybabákat, amiket szabadidőmben készítek, szeretek ruhákat tervezni és varrni magamnak, szeretek egyedül bóklászni az országban, a világban.

Nem utálom a férfiakat, volt két nagy szerelem az életemben, igaz, momentán szingli vagyok. És nem irtózom a gyerekektől sem, hiszen ha így lenne, nem lennék tanár. Csak egyszerűen így érzem jól magam, szabadon. Anyám egy időben folyton nyüstölt, mikor szülök már neki unokát.

Úgy két éve bejelentettem, sajnálom, de én soha nem leszek anya. Belefehéredett, le kellett ülnie, el ne ájuljon, majd jeges hangon azt mondta, lányom, ha ellenszegülsz a természet akaratának, a pokolra jutsz.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 1. számának 64. oldalán!)

Címkék: anyaság, nem akar gyereket, gyerekvállalás feltételei, meddőség negyven felett, későn szülés, későn szülés rizikói, gyermektelenség okai

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!