A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Nagyobb kín ez, mint a halál

Aki nem tud megbocsátani, annak az élet nagyobb kín, mint a halál. Ezt mondja Han mester a Karate kölyökben. Mert aki nem tud megbocsátani, az őrzi a haragot, a gyűlöletet, vagyis az élete mérgezett. Mi volna nagyobb kín ennél?

Fotó: Shutterstock.com

Annyi mindenre haragszunk. Az időjárásra, a kalauzra, a díjbeszedőre, a szomszédra, a szomszéd kutyájára, az anyánkra, az apánkra, az anyósra és apósra, de főképp az exre. Mert megbántott. Mert csalódást okozott. Mert átvert, mert összetörte az álmunkat, mert magunkra hagyott, mert van pofája mindezek ellenére boldognak lenni.

Nem vagyok én rossz ember

Szandra öt évvel a válása után felkeresett egy kineziológust, hátha elárulja, miért nincs már évek óta egy társa. – Az volt a gyanúm, hogy a férjem és az anyósom elátkozott – mondja. – Olyan egyedül voltam, és olyan elhagyatottnak éreztem magam. Attól rettegtem, hogy ez a sorsom, és már soha nem találok senkit, pedig még negyven sem vagyok. Nem vagyok rossz ember, szándékosan sosem bántottam senkit, mégis ezt kaptam.

A kétdiplomás férjem, akit szerettem, és akinek gyereket szültem, ököllel ütött, megalázott, kínzott, napokra bezárt, és hetente megcsalt. Egy szép napon elvette a gyerekemet, és kidobott a lakásból. Elvált tőlem, a fiamat is elvette, csak a láthatásokon ölelhetem meg Danit. Azóta boldogan él a kisfiammal és az új feleségével, és a babát várják. És mindahányszor ez eszembe jut, márpedig éjjel-nappal eszembe jut, olyan gyűlöletet és fájdalmat érzek, hogy bele tudnék halni.

Ki merne a közeledbe menni?

– A kineziológus semmit nem tudott rólam, amikor felkerestem, nem is kérdezett semmit – folytatja Szandra. – Csak megvizsgált, majd nagyot sóhajtva rám nézett, és azt mondta: annyi gyűlölet és harag van benned, hogy egy focicsapatot is ki lehetne vele végezni. Miért gondolod, hogy van a bolygón bárki, aki szívesen élne ilyen gyűlöletes energiák között?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 9. számának 41. oldalán!)

Címkék: megbocsátás, gyűlölet, pál feri atya, a gyűlölet önsebző ereje

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!