A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mutasd a kutyádat, megmondom, ki vagy!

Azt már tudjuk, hogy kutyát nem egy szezonra vesz az ember. Bizony, 15-20 évre kell elhatároznunk magunkat, ami gyakran hosszabb idő, mint egy házasság.

Fotó: Shutterstock.com

Az én kutyám, Döncike (vagyis Ödön), nem az én kutyám, hanem gyermekem kutyája, aki 13 évesen égre és földre megesküdött, hogy ha megveszem neki ezt a kis tibetit, akkor mindig ő fogja sétáltatni, etetni, fésülni, fürdetni, és nekem a világon nem lesz semmi dolgom vele.

Gyermekem felnőtt, kirepült, kutya maradt. A nyakamon. Nem is adnám már oda semmi pénzért.

Hogy nézel már ki?

Döncike egy öntörvényű, akaratos, lusta, manipulatív dög (ezekben nem hasonlítunk!), aki úgy tud rám nézni, ha akar valamit (na mit, hát kaját…), hogy a szívem szakad bele. Viszont nem tűri, hogy kifésüljem, kimosni is ritkán hagyja magát, ezért loncsos és bozontos.

Na már most az én hajam sem igen hagyja kifésülni magát, jó, megmosni azért meg szoktam, és leginkább úgy áll a fejemen, mint egy szalmakazal. Nemrég sétáltunk Ödönnel, és hallom, hogy mögöttem azt mondja egy srác a barátnőjének. „Nézd már, a nőnek pont olyan a haja, mint a kutyája.” Hirtelen nem tudtam, hogy most büszke legyek vagy sírjak, és amint ránéztem Döncire, láttam, hogy ő is pont ezen gondolkodik.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 12. számának 62. oldalán!)

Címkék: spániel, golden retriever, kutyafajták, havanese, kutyatulajdonságok, családi kutyák, kutyatörténetek, uszkár, német juhász, tacskó

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!