A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mostantól hozzánk tartozol

Én egyszer láttam bebörtönzött kutyákat életemben. Az egyikért letettem az "óvadékot", és hazavittem.

Fotó: Shutterstock.com

Vasrácsok közt látni egy szabadságra és boldog futkározásra teremtett élőlényt mindig szívszorító. Ha belép közéjük az ember, bizonytalanul csóválni kezdenek, orrukat a rácshoz nyomják, sötét szemük pedig azt kiáltja, ne hagyj itt megőrülni, ne hagyj itt elpusztulni, kérlek, vigyél magaddal, bárki is vagy, ígérem, jó leszek…

Szabadon, boldogan
Mázli. Így neveztük el a kis szánhúzó kopókeverék idétlent, akit a menhelyről hazavittünk. Kék szeme folyton nevetett, de a teste reszketett, és ahányszor csak megsimogattuk, összerándult tenyerünk alatt a bőre. Alig volt három hónapos, és rettentő soványan került hozzánk, de hiába próbáltuk felhizlalni, kilátszottak a bordái.

Kiderült, hogy bár beoltották a menhelyen, túl későn, mert elkapta a kutyák legfélelmetesebb betegségét, a parvovírust. Mázli szemébe nézve tudtuk, bármit könnyebben elvisel, mint hogy egy kórházban újra ketrecbe zárják, és egyedül hagyják. Így otthon szereltük fel az infúziós állványt, a doki naponta benézett hozzá, mi pedig szerettük, ápoltuk és reménykedtünk.

Nem hiába, Mázli csodák csodájára meggyógyult. Vagány, boldog kis kutya lett, a fű, a fák, a bokrok, a napsütés, az eső szerelmese. Fogyhatatlan energiával vágtázott körbe-körbe a kertben, de az sem volt elég, lyukakat ásott a kerítés mentén, hogy tovább szaladhasson a szabadság felé.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 5. számának 50. oldalán!)

Címkék: állatmenhely, bántalmazott kutyák, állatmenhely támogatás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!