A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mókusok a kerékben

A szatirikus humorú amerikai vígjáték, a Dilbert egyik epizódjában a főnök felháborodva látja Mr. Dilbert kartonján, hogy a vérnyomása csak 135/88, és sietve ad neki még munkát, a következő szavak kíséretében: a maga vérnyomása messze alatta van a társaság átlagának. Mit gondol, meddig folytathatja ezt így?

Fotó: Shutterstock.com

A túlhajszoltság társadalmi normává vált. Szinte automatikus válasz a hogylétünket firtató kérdésre a fáradtságra hivatkozás – s ez bizony mindkét nemet érinti.

Nem véletlen, hogy egy hölgy, Patricia Linville foglalkozik napjaink szerephalmozási következményeivel, hiszen a nőket ez gyakrabban eléri. A sok-sok feladat megnövekedett stresszt jelent a mindennapokban, ám mindenképpen rendelkezik egy pozitív aspektussal is: védi az önértékelést az igazi mélypontoktól. Miért? Mert ha egyetlen lapra tesszük fel az életünket, az ott megélt sikertelenség jobban megviseli a pszichét, míg több lábon állás esetén egyik életterületünk kudarcáért a másik – a többi – sikere kárpótolhat bennünket.

Nos, ezzel nagyjából be is fejezhetjük az előnyök felsorolását, a tömérdek szerepelvárás ólomsúllyal nehezedik ránk – segítséget azonban nem kapunk a cipeléséhez. Már nagyanyáink is tudták a bölcsességet, hogy egy nő legyen szajha az ágyban, szakács a konyhában, úrinő a társaságban, viszont abban az időben ehhez sokkal kevesebb kritérium tartozott.  Ma ugyanez munkaidőt  és fitnesztermet követően hárul ránk, a többi megvalósíthatatlan elvárást nem is említve.

(A teljes cikket a Ridikül Magazinban olvashatja el.)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!