A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Modern családfők

Kiszámíthatatlan életmód, az irodában töltött hosszú órák, naphosszat tartó ingázás. Egy nemrégiben Angliában készült felmérés szerint 5 dolgozó apából 2 csak azután ér haza, miután gyermekei már lefeküdtek aludni. Ismerős a kép? Akinek nem, az vagy nagyon jól csinál valamit, vagy nagyon szerencsés...

Fotó: Shutterstock.com

A 2000 apa közreműködésével készült közvélemény-kutatás feltárta, hogy egyharmaduk nem ér haza vacsorára, a gyerekek fürdetésére vagy az iskolai meccsre. Tízből egy már elmulasztott szülinapot, negyedük nem ment soha szülői értekezletre, és egyharmaduk még sose olvasott mesét a gyereknek.

Becslések szerint az apák mindössze napi 3 percet töltenek el érdemben a gyerekeikkel – nem ugyanabban az épületben, hanem együtt, igazán.

Az „apaéhség” kezdete

Az apaság intézménye drasztikusan megváltozott az ipari forradalom óta. A gazdaság akkor hirtelen megkövetelte, hogy a férfiak elhagyják a földeket, és munkába álljanak a városban, így főleg éjszaka vagy csak hétvégén jártak haza. Kialakult a hagyományos, tradicionális családfenntartó szerepkör, egyben a férfiak kikerültek az otthoni kötelezettségek alól, és az elsődleges feladatuk a pénzkeresés lett. Míg a nők biztosították az otthoni hátteret, a férfiak rendületlenül dolgoztak, és gyakran feláldozták magukat a munka oltárán.

(A teljes cikket elolvashatják a Ridikül Magazinban!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!