A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mitől szőrös az orra egy csupaszorrúnak?

Egyébként a csupasz orrú vombatnak, mert most róla lesz szó, nem szőrös az orra, épp ezért hívják csupaszorrúnak, szemben a szőrös orrú vombattal. Talán a kedves olvasó most azt mondja majd, minek ír a vombatról olyan, aki soha életében nem hallott róla. Aki olyan tájékozatlan, hogy azt hiszi, erszényesből is csak egyféle van, a kenguruféle, az összes többi csak a mesekönyvek találmánya. Pedig igenis van másik erszényes is, például a vombat.

Fotó: Shutterstock.com

Tessék, már az állat neve is vicc, mert mi az, hogy vombat? Nem, nem, biztos, hogy nem szombat, nem is vonat, hanem vombat. Aztán, hogy csak az egyik fajtának szőrös az orra, a másik fajtának csupasz. Ez miért lényeges? Az ember fajtájúaknak is hol szőrös, hol meg leborotválják, mégsem küldik őket genetikai vizsgálatra.

Ezeket a vombatféléket viszont küldik. De hiába. Mert bár a vombatokat összehasonlították az erszényescsaládokkal, hiszen azt egyértelműen megállapították, hogy erszényesek, mégsem érti senki sem, melyik kitől származik.

Álljunk csak meg! Milyen erszényesekről beszélünk? Van a kenguru, és kész. Vagy nem? Na, ha már az erszényeseknél tartunk, utánanéztem, milyen bukszás állat van még a kengurun kívül. Olyan állatot kell keresni, amelyik elég nagy, elég szőrös, és van elöl egy zsebe.

Hát, ez őrület! Annyi erszényes állat van, mint égen a csillag! Az erszényesfarkas, az erszényesvakond, az erszényesnyest, az erszényesnyuszi, az erszényesmókus, és ha ez még mind nem elég, akkor most lehet megdöbbenni. Erszényesoroszlán és a tollfarkú erszényesek!

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 4. számának 66. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!