A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Mitől szépít a tavasz?

Ki ne tudná, hogy a tavasz tele van friss energiával, fénnyel, langymeleggel, üde záporral, illatokkal? Ha csak kinyitjuk az ablakot, és beszippantjuk az elevenség friss aromáit, máris szebbek leszünk.

Fotó: Shutterstock.com

A lelkünkig hatol a madárcsicsergés, felpezsdít és szerelemre késztet az akácvirág illata, elkábít a friss rügyek, bimbók látványa. Mintha hívogatná is a testünket ez a sok üde változás, hogy gyere, mozdulj velünk, újulj meg, bonts szirmokat. A test éppúgy szomjazik a sok nedvességet és vitamint tartalmazó ételekre, ahogy a langyos záporra a földből előbújó kis virágok.

A tavaszi szépüléshez és felfrissüléshez először is meg kell tisztulnunk, aztán megfelelő tápanyaggal kell ellátnunk magunkat kívül-belül. Kezdjük egy tisztítókúrával, ami megteremti a megfelelő alapot a szépüléshez.

TAVASZI TISZTÍTÓKÚRA

A kúra menete

A néhány böjti napot kezdjük alapos ráhangolódással. Csökkentsük vagy hagyjuk abba a dohányzást, kávé helyett igyunk zöld teát, és felejtsük el a cukros üdítőket és az alkoholt. Folyadéknapokon frissen préselt gyümölcs- vagy zöldséglevet igyunk. 3 deci tartalomhoz adjunk mindig 1,5 deci vizet.

Egy ilyen gyümölcs- vagy zöldségturmixból háromszor fogyasszunk naponta. A koktélok között szabad, sőt kell tiszta vizet inni. Ha valakinek savtúltengése van, a koktélokba tehet rizsnyákot vagy zabnyákot. Szükség esetén a menü kiegészíthető 3 teáskanálnyi mézzel és 4-6 szem szőlőcukorral.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 5. számának 16. oldalán!)

Címkék: gyümölcsdiéta, léböjt menete, tavaszi energiabomba

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!