A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Miről beszélgetünk órákig?

Kedves férfiak, férjek, most elárulunk egy évezredes titkot: a feleségük legjobb barátnője mindent tud önökről. Mindent. Tényleg mindent.

Fotó: Várszegi Sándor

Hogyan működnek a női barátságok, avagy barátnőségek? A nők ráragasztják valakire a legjobb barátnő címkét, és képesek egész életükön át szoros lelki kapcsolatban élni vele. Egy igazi barátnő mellett nincs szükség pszichológusra, mert ő megért, elfogad, megerősít, vagyis helyre teszi a lelki problémákat. És amit a férfiak nehezen értenek: nem megoldást várunk a barátnőtől, csak annyit, hogy meghallgasson. Sőt, talán még annyit se: csak hagyja, hogy beszéljünk róla, ahányszor akarunk, és amennyit akarunk. Úgyhogy nem kell megkérdezni, miről tudunk társalogni másfél órát át.

Bényi Ildikó pontosan ezt teszi: minden nap felhívja a barátnőjét, akivel gimnazista koruk óta pendülnek egy húron:

„A lányaink is közel egyidősek, és ők is barátnők, úgyhogy nekünk könnyű. A barátnőm nem szakmabeli, de a szakmai dolgokat is meg tudom vele beszélni. Ha nem is olyan mélységig, mint egy másik jó barátommal, akivel azonban igazi szakmai barátság köt össze. Ő egyébként férfi, úgyhogy semmiképp sem számít a »legjobb barátnő« kategóriába.”

A szakmai barátságok mások, ebben mind megegyeztek a vendégek, ahogy abban is, hogy a jó kapcsolat még nem „legjobb barátság”, mert abból csak egy, legfeljebb kettő van. „Mégse hívogathatok végig öt-hat embert, ha valami bajom van” – nevetett Ildi, és ezzel Kisó is nagyon egyetértett. Kisónak, vagyis Kiss Orsinak a műkorcsolyázónő Póth Diána a legjobb barátnője, akivel most csak az interneten és telefonon tudják tartani a kapcsolatot, hiszen Diána a családjával (férje Gyepes Gábor focista) éppen Malajziában él.

„Hétévesek voltunk, amikor Dia odalépett hozzám, és megkérdezte: Leszel a barátnőm? – mesélt a kezdetekről Kisó. – És lettem. Mi az élsport miatt magántanulók voltunk, sosem jártunk rendesen iskolába, állandóan együtt voltunk, úgyhogy elválaszthatatlanok lettünk.”

Nem tudom, önök hogy vannak vele, én mindig úgy képzeltem, hogy az Abigélben játszó színésznők a valóságban is olyan elválaszthatatlan barátnők, mint a filmben. Kicsit sajnáltam, hogy Zsurzs Kati széttépte ezt az illúziót.

„Nem költöztünk össze Árkodon, vagyis Debrecenben. Egyébként is Vácott forgattuk, több mint egy évig, de több hónap kihagyással. És nem is egy színészosztály voltunk, volt, aki eggyel járt fölöttem, Egri Kati kettővel, szóval előtte olyan nagyon sokat nem találkoztunk. Természetesen jóban voltunk, de az a szoros barátság azért nem született meg, mint a filmben.”

Kati a lányait tartja a barátnőinek, ami egy új gondolatmenetet indított el a vendégek között: létezik-e barátság szülő és gyerek között? Ma már talán igen, de ez egy másik műsor témája lehet…

Őze Áron aztán behozta a férfiak szempontját a műsorba, bár megállapíthattuk – mi hölgyek, megint egy kicsit irigykedve –, hogy Áron különleges férfitípus. Ő ugyanis élvezi, ha a párja hosszan fecseg a barátnőivel telefonon.

„Ritkán szoktam belehallgatni ebbe (nono, a »ritkán« nem azt jelenti, hogy »soha«), és önző módon azt gondolom, talán rólam is esik szó. Egyébként élvezem, hogy vannak ilyen jó barátnői. Beszélje csak ki velük, amit velem nem lehet: az neki jó, és akkor nekem is!”

ZSURZS KATI

„Gimnazista korunk óta ő volt a legjobb barátnőm, mindent tudott rólam, és mindenre emlékezett. Nem tudom, én voltam-e olyan jó barátja, mint ő nekem, mert felszínesebb, rohanósabb vagyok. Nehéz egy civillel kapcsolatot tartani, hiszen teljesen más időbeosztással élünk, és ezt nagyon kell tudni tolerálni. De nálunk ez sem volt baj. Már elvesztettem őt. A mai napig benne van a száma a telefonomban, és olyan jó lenne néha, csak úgy, felhívni.”

KISS ORSI  

„Nyolcévesen kezdtem el műkorcsolyázni, és akkor ismerkedtem meg Póth Dianával, akivel azóta is tart a barátságunk. Sokszor voltunk hullámvölgyben, de mindig kijöttünk belőle. Szerintem minden barátságnál, emberi kapcsolatnál normális, hogy előfordulnak veszekedések. Valójában a konfliktusok visznek előre egy kapcsolatot. Ha meg tudjuk oldani, akkor fejlődik, tart valahová.”

BÉNYI ILDIKÓ

„A barátság a legmélyebb bizalom. A legjobb barátnőmmel mindent elmondunk egymásnak, nem kell semmit sem rejtegetni, mert tudjuk, hogy nem élünk vissza ezzel a bizalommal. Egymás pszichológusai vagyunk. Három fix pont van minden évben, amihez ragaszkodunk: karácsonykor mindig találkozunk, a születésnapunkat, mivel csak hat nap választja el a kettőnkét, együtt ünnepeljük, nyáron pedig a kamasz lányainkkal együtt – mivel ők is jóban vannak – közösen üdülünk a Balatonon...”

ŐZE ÁRON

„A nők közötti barátságok jóval bonyolultabbak, mint a férfibarátságok. A nők sokszor valamilyen ok vagy szándék miatt barátkoznak egymással, ezzel szemben a férfiaknak nincsenek indokaik, ők csupán jól érzik magukat egymás társaságában. Szeretem nézni, ahogy a csajok együtt vannak, azt, ahogy szövetkeznek, csacsognak: érdekesek. Gondolom, a leginkább minket, férfiakat tárgyalnak ki.”

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!